Catalunya Diari

La Diputació construirà un nou edifici de set plantes per serveis municipals a la Rambla Ferran de Lleida

Contigu al Palau institucional, de 1.650 metres quadrats, «per facilitar una major atenció i serveis als ajuntaments i millorar espais de treball»

Imatge d'arxiu de la Rambla Ferran de Lleida | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha encomanat als serveis tècnics l'inici de les licitacions per a la construcció i posada en servei a finals de l'any 2018 d'un nou edifici de set plantes per a serveis municipals a la finca – annexa al Palau de la Diputació – ubicada a la Rambla Ferran número 19 de la ciutat de Lleida. Segons ha explicat Reñé, la proposta es planteja per cobrir la necessitat de millorar i incrementar els espais de servei als municipis des de la institució. Així, es vol oferir nous serveis i consolidar els existents per fer l'administració més «pròxima i eficient» des del món local alhora que millorar les condicions de treball del personal. La superfície construïda que es proposa és de 1.650 metres quadrats i està previst que les restes arqueològiques que hi ha al subsòl de la finca es puguin preservar. L'edifici es finançarà amb una reserva de crèdit de tres milions d'euros que està previst que s'aprovi al proper Ple.

L'anunci del concurs de projectes per la redacció del projecte bàsic i d'execució es pot consultar al BOP número 119 publicat aquest dimecres. L'adjudicatari disposarà de dos mesos per la redacció del projecte. L'últim antecedent sobre una actuació d'ampliació d'aquestes característiques en relació amb els serveis de la Diputació de Lleida a la ciutat de Lleida es remunta a l'any 1996, quan la institució va completar l'adquisició de sis plantes de l'edifici President, ubicat també a la Rambla Ferran, enfront del Palau institucional i on es concentren els serveis centrals de l'OARGTL i els Patronats de Turisme i Promoció Econòmica.

«Des de sempre, hem treballat perquè la Diputació de Lleida sigui percebuda com una institució de territori i de servei absolut amb els ajuntaments. Aquest edifici neix també com a tribut a l'autonomia local i com a símbol de l'acompanyament que cal fer sempre als ajuntaments i als consells comarcals des d'una institució supramunicipal», ha explicat Reñé.


Comentaris

envia el comentari