Catalunya Diari

La Diputació de Lleida destina 200.000 euros a serveis socials d’ajuda a domicili i teleassistència

La Diputació de Lleida destina 200.000 euros a serveis socials d’ajuda a domicili i teleassistència| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La corporació, actuant com a ens supramunicipal, cooperarà en el finançament de la prestació de serveis d’ajuda a domicili, teleassistència i suport a la unitat familiar o de convivència i en la gestió de prestació d’urgència social. Els ajuts van destinats als consells comarcals de la demarcació que gestionen els serveis socials dels seus municipis i a l’Ajuntament de Lleida, que té més de 20.000 habitants i per tant, dur a terme la gestió dels seus propis serveis socials.
 
D’altra banda, el ple ha aprovat l’adhesió de la corporació al Consorci Català pel Desenvolupament Local, una iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en favor d’un estalvi per al món local. Aquest consorci ha esdevingut un referent en matèria de contractació centralitzada per al món local català en termes de subministrament elèctric i de contractació d’assegurances.  
 
El ple també ha aprovat la proposta de delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals, de les facultats que tenen atribuïdes els ajuntaments d’Albatàrrec, Bovera, Alins, Vilagrassa, Preixens, la Coma i la Pedra, Ribera d’Ondara, Alfés, Rosselló, les Valls d’Aguilar i el Conselh Generau d’Aran per a la gestió i recaptació en voluntària i executiva de diversos impostos.
 
Mocions aprovades 
Les mocions que han estat aprovades en el Ple d’aquest divendres són les següents:
- Moció per demanar la dinamització de l’aeroport d’Alguaire: Aquesta moció, presentada pel PP, ha estat aprovada per unanimitat. El text acorda que la Diputació de Lleida assumeix les conclusions i propostes presentades pel Cercle d’Economia de Lleida –que també es va presentar al president de la Diputació de Lleida- sobre l’aeroport de Lleida-Alguaire, comprometent-se a defensar-les davant la Taula Estratègica d’impuls de l’aeroport de Lleida-Alguaire i de la societat Aeroports de Catalunya.
 
- Moció de rebuig envers les modificacions introduïdes en el Reial decret llei que modifica el marc estatal en matèria d’horaris comercials en suposar un canvi de model comercial i una invasió de les competències pròpies de la Generalitat de Catalunya: Aquesta moció, presentada per ERC, ha estat aprovada amb els vots favorables de CiU, CDA, PSC i ERC. La moció aprova el rebuig per part de la corporació del Reial decret llei que modifica el marc estatal en matèria d’horaris comercials, ja que suposen un canvi de model comercial, posa en perill la continuïtat del comerç de proximitat i envaeix les competències pròpies de la Generalitat de Catalunya. Igualment demana al Govern de la Generalitat que no apliqui el RDL, que apliqui la nostra pròpia regulació i que es mantingui ferm en la defensa del nostre model comercial.
 
- Moció a favor dels Pirineus i del turisme sostenible: El ple de la corporació ha aprovat aquesta moció presentada pel PSC que demana a la Generalitat que desenvolupi polítiques actives de creació, promoció i dinamització econòmica al voltant dels sectors productius dels Pirineus i l’Aran, que configuri un model turístic sostenible i el mateniment de tots aquells plans i programes i de les inversions previstes al Pirineu i l’Aran, així com la planificació de noves actuacions a mig termini. La moció també demana al Govern de l’Estat que continuï amb l’execució i la planificació de les inversions en infraestructures i el manteniment de les dependències  i activitats dels seus organismes.
 
Així mateix, el ple de la Diputació de Lleida també ha rebutjat una moció del PP que demana a la corporació donar-se de baixa de l’Associació de Municipis Independents (AMI). El text també instava els municipis a no concedir subvencions. 
 
El president de la Diputació ha explicat que es reunirà amb els portaveus abans del proper ple d’octubre per reflexionar sobre el contingut de les mocions i que siguin els ajuntaments qui atenguin en primer lloc aquelles demandes dels particulars. En aquest sentit, el ple també ha rebutjat una moció del PP que feia referència a una petició d’aquestes característiques.


Comentaris

envia el comentari