Catalunya Diari

La Diputació finança les primeres beques de recerca a Lleida perquè els metges MIR investiguin al territori

La Diputació finança les primeres beques de recerca a Lleida perquè els metges MIR investiguin al territori| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Aquest projecte es porta a terme juntament amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i l’Institut Català de la Salut (ICS) i es tracta de la primera experiència d’aquestes característiques a les comarques de Lleida. A nivell de Catalunya, seria la tercera donat que existeixen projectes semblats als hospitals de la Vall d’Hebron i de Bellvitge.
 
L’acte de presentació de les beques Post-Mir 2013 ha tingut lloc a la Diputació de Lleida i ha anat a càrrec del seu president, Joan Reñé; el director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré; i el director de l’IRB de Lleida, Xavier Matias-Guiu. També ha comptat amb la participació del doctor Josep Manel Casanova i del cap d’estudis de l’HUAV, Manel Vilà.
 
El president de la Diputació de Lleida ha indicat que es tracta "d’una proposta innovadora a les comarques lleidatanes" en la que la corporació finança aquests ajuts per tal que els metges puguin desenvolupar projectes de recerca a Lleida sense necessitat de traslladar-se a altres hospitals catalans.
 
El director de l’IRB de Lleida ha afirmat que la formació que reben els metges actualment a Lleida és molt complerta a nivell de docència, però també necessiten ampliar-la amb hores de pràctica i de recerca. Aquestes beques permetran "completar i ampliar la seva formació, alhora que ajudaran a prolongar l'estada dels professionals de la salut en els centres sanitaris i a donar suport al sistema sanitari". Per la seva part, el director dels serveis territorials de Salut a Lleida ha explicat que aquests ajuts serviran per fidelitzar els professionals de la salut a les comarques lleidatanes i alhora ajudar-los a obtenir un plus en la seva formació.
 
Cada beca tindrà una durada d'un any
Cadascuna de les 5 beques tindran una durada d’un any i els beneficiaris seran tots aquells professionals que hagin acabat el seu període de formació especialitzada durant l’any 2012 a l’entorn sanitari de Lleida, és a dir, en l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Santa Maria o la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida. El programa servirà per a la realització de projectes innovadors de recerca biomèdica que precisin de la incorporació de professionals formats en àrees clíniques.
 
Els interessats hauran d’idear i presentar una proposta de projecte de recerca en col·laboració amb algun dels grups de recerca d’IRBLleida. Una comissió –formada per la Direcció Científica d’IRBlleida, la Gerència Territorial de l’ICS-GSS i els Caps d’Estudis de la Unitat Docent de l’HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària– avaluarà les propostes presentades, tenint en compte tant el perfil investigador del candidat com el perfil investigador del grup de recerca que l’acollirà. La comissió també valorarà com aquest projecte encaixa en l’estratègia de recerca d’IRBlleida. El procés d’avaluació de totes les propostes rebudes conclourà durant la primera quinzena de maig i es notificaran els resultats als sol·licitants.
 
La iniciativa està pensada per donar una empenta a la recerca entre investigadors pre-clínics i investigadors clínics de l’àmbit sanitari de Lleida i, a la vegada, procurar d’evitar la fuga de talents un cop acaba l’etapa formativa com a especialistes sanitaris.


Comentaris

envia el comentari