Catalunya Diari

La duana Edullesa de Lleida ha triplicat l'activitat al juliol

La duana Edullesa de Lleida ha triplicat l'activitat al juliol| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

amplicació dels seus horaris a l’estiu

L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha visitat aquesta matí les instal·lacions de la duana amb el seu gerent, Joan Panadés, i ha destacat l’increment significatiu dels despatxos que ha registrat especialment al juliol. Peris ha detallat les xifres i ha comentat que principalment, es tracta de fruita, sobretot préssec, nectarina, pera i poma. Sobre aquestes dades, Peris també ha volgut remarcar que l’augment dels despatxos també respon a que els productes lleidatans estan guanyant quota de mercat respecte a altres zones de l’àmbit europeu o del nord d’Àfrica. Segons ha dit, està sortint un gran nombre d’exportacions cap a països de l’Est i especialment cap a Rússia.

En el que portem d’any, les dades sobre els despatxos se situen en 1.892 quan del gener al juliol de 2012 n’hi va haver 1.446. Per tant, s’ha fet un 30% més d’activitat, que, tal i com ha comentat l’alcalde accidental, si es mantingués en aquesta línia fins a finals d’any, s’observaria un increment notori. De fet, la línia ascendent en quant a despatxos ja es va veure l’any passat, amb un increment del 15%.

Per la seva banda, el gerent d’Edullesa ha explicat que amb l’ampliació dels nous horaris s’ha intentar donar resposta a una vella reivindicació del sector agroalimentari. Ara la duana lleidatana dóna servei de dilluns a divendres, matí i tarda, i els dissabtes al matí. Panadés ha afegit que Edullesa, on es formalitza tot el procés, amb les inspeccions sanitàries de fruita que es destina a l’exportació, dóna prestigi en tant que és de les poques duanes internes que queden. Ha destacat el servei personalitzat que ofereixen i que suposa una gran avantatge de cara a les empreses lleidatanes per la proximitat, perquè el recorregut fins a l’origen és inferior en cas que hi hagi problemes amb les inspeccions.


Comentaris

envia el comentari