Catalunya Diari

La FaPaC Lleida demana a les famílies que apostin per l'escola pública en l'inici de la preinscripció per al curs vinent

L'entitat considera que Ensenyament s'hauria de començar a replantejar la concertació de places a la privada, per la caiguda de la natalitat dels darrers anys

Alumnes de P-4 de l'escola Pardinyes de Lleida duent a terme una activitat de robòtica. | LleidaDiari.cat

La FaPaC a Lleida fa una crida a les famílies perquè «es treguin les etiquetes i els prejudicis» i apostin per l'escola pública, davant l'inici dijous de les preinscripcions per al curs escolar 2017-2018. Des de l'entitat, consideren que l'escola pública «és la que garanteix uns criteris de qualitat, aposta per la convivència i la cohesió social i facilita el desenvolupament de cada infant». Així mateix i davant un moment de caiguda de la natalitat, la FaPaC reclama a Ensenyament que es comenci a replantejar la concertació de places en escoles privades i aposti més per la pública perquè «és l'escola de tothom, on totes les creences hi són benvingudes, on no hi ha segregació per gènere i on la diversitat és un valor afegit,pensant cap a la convivència de la resta de la societat».

La FaPaC a Lleida ha organitzat aquest dimarts una acció a l'escola Pardinyes de la ciutat de Lleida amb l'objectiu de reivindicar l'escola pública, davant l'inici de les preinscripcions per al pròxim curs escolar. Els alumnes del centre han desplegat unes lletres que formaven la frase L'escola pública és qualitat. El vocal de la junta territorial de la FaPaC a Lleida, Albert Font-Tarrés, ha fet una crida a pares, mares i tutors legals perquè apostin per l'escola pública perquè «és la que garanteix uns criteris de qualitat i de convivència per fer possible una societat millor, al mateix temps que desenvolupa les característiques i potencialitats de cada infant». Així mateix, ha demanat a les famílies que abans de preinscriure els seus fills «es treguin les etiquetes i els prejudicis» i coneguin els projectes educatius que ofereixen les diferents escoles públiques de la demarcació «per tal de trobar aquells que d'adiguin més amb els seus fills». A la vegada, la FaPaC a Lleida ha reclamat una major aposta d'Ensenyament cap a l'escola pública i, davant la caiguda de la natalitat, l'entitat considera que el departament s'hauria de començar a replantejar la concertació de places a l'escola privada, segons ha manifestat Font-Tarrés. 

D'altra banda, la presidenta de la junta territorial de la FaPaC a Lleida, Elisa Solé, ha valorat positivament la posada en marxa el pròxim curs de l'institut-escola del barri del Secà de Sant Pere, a Lleida, i de l'institut d'Alpicat. De la mateixa manera, ha destacat la voluntat de la Conselleria de no tancar cap línia de P3 a la demarcació davant un lleuger repunt de les preinscripcions prevista per al curs 2017-2018. «Des d'Ensenyament se'ns ha dit que no es tancaria cap línia i pensem que no hi hauria d'haver cap sorpresa en aquest sentit», ha assenyalat Solé. Cal recordar que en l'actual curs es van tancar a Lleida dos línies de P3, una a l'escola Joan Maragall i l'altra al Joan XXIII, ambdues a la capital del Segrià. Pel que fa a les escoles i instituts d'alta complexitat on es limitarà la ràtio a 22 alumnes a P-3 i a 27 a primer d'ESO, la presidenta de la FaPaC a Lleida ha reclamat que la mesura no s'hauria de circumscriure només a aquests centres sinó que s'hauria d'estendre a totes les escoles i instituts públics.


Comentaris

envia el comentari