Catalunya Diari

La Fira de Sant Miquel rep 150.000 visitants, un 7% més que l’edició anterior

La Fira de Sant Miquel rep 150.000 visitants, un 7% més que l’edició anterior| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat de "positiva" la primera edició del professionalitzat Saló Eurofruit i s’ha mostrat convençut que acabarà consolidant-se en els pròxims anys. De cara al futur, l’alcalde de Lleida no descarta que tant els sectors de la maquinària agrícola, que també ha tingut una bona fira, com el de la carn, sobretot del porc, es facin un lloc important a la Fira de Sant Miquel com a salons professionals. "Es tractaria de tenir tres salons professionals –Eurofruit, maquinàra agricola i porcí– dins de la Fira de Sant Miquel, que mantindria el seu caràcter generalista i dirigit al públic familiar". 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat l’èxit assolit, un any més, en aquesta edició de la Fira de Sant Miquel i del renovat Eurofruit, salons que cada cop es van consolidant i són un referent en el sector agroalimentari estatal. Pelegrí  ha instat "a continuar apostant per l’excel·lència per ser competitius i generar oportunitats". El conseller ha apuntat que "negociada la PAC, ara hem de reforçar el nostre teixit productiu amb la recerca, la innovació i la internacionalització del sector agrari per obrir mercats nous".
 
La 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i el 28è Saló Eurofruit han aplegat 348 expositors directes distribuïts en una superfície neta de 26.500 m2 i han acollit 75 activitats professionals.
 
Única Fira Professional de la Indústria Fructícola de l’Estat
Una de les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat la reestructuració del saló Eurofruit, que enguany ha obert les portes com a Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola. Organitzat per la Fira de Lleida i l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat), Eurofruit s’ha sectoritzat i professionalitzat —ocupant el Pavelló 4 i la carpa annexa— i ha esdevingut l’únic saló d’aquest àmbit que se celebra a l’Estat. El certamen, que ha aplegat un terç dels 348 expositors que participen a Sant Miquel, ha guanyat espai i ha ocupat el Pavelló 4 i una superfície coberta de 2.000 m2.
 
Entre les novetat d’enguany cal destacar l’Espai Gustum, una iniciativa destinada a promocionar la gastronomia de les comarques lleidatanes en què els visitants han pogut tastar tapes elaborades amb productes locals; l’Illa del Reg, un workshop de proveïdors i de diferents Comunitats de Regants de Catalunya; la nova zona de presentacions de productes i serveis dels expositors d’Eurofruit; i l’increment dels sectors de les bioenergies, la maquinària agrícola i l’automoció, i l’exposició de l’avioneta DG 505 Mb.
 
Premis tecnològic i del Llibre Agrari
La 17a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles ha estat guanyada per un sistema no agressiu per determinar la maduresa de la fruita presentat per l’empresa RUBINAT ELECTRÓNICA INDUSTRIAL. De la seva banda, un conjunt d’equip dinamitzador i equip d’aplicació de preparats biodinàmics presentat per MAQUINÀRIA ATOMITZADORA (MAKATO) ha guanyat el segon premi.
 
En un altre apartat, les obres Producción y manejo de semillas y plantas forestales, de diversos autors, editada pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i El Castell del Remei (Terra, aigua i cultura del vi a la plana d’Urgell), de Jaume Mateu, publicada per Pagès Editors, han guanyat ex aequo la 42a edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel. Un total de 42 obres (11 més que l’any passat) han participat en la convocatòria d’enguany del Premi del Llibre Agrari, l’únic d’aquestes característiques convocat a l’Estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari