La Fiscalia arxiva la denúncia per injúries de Ros contra Camps

La Fiscalia arxiva la den̼ncia per inj̼ries de Ros contra Camps| EP РFotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

La Fiscalia de Lleida no ha apreciat delicte i ha arxivat la denúncia per injúries i calúmnies presentada per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, contra la seva exnúmero 2, l’exprimera tinenta d’alcalde Marta Camps, que després de ser destituïda com a primera tinent d’alcalde va acusar d’irregularitats en la gestió de l’alcaldia.

El fiscal assenyala en el seu decret que en les intervencions de Camps en els mitjans de comunicació mai es fa referència a la comissió de delictes per part de Ros. Es tracta de fets que la regidora també havia posat en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció i l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i que van motivar la investigació dels dos cossos, que van entrar a l’Ajuntament el passat 4 de març.
 
El fiscal instructor i fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, ha assenyalat en la seva argumentació que la denunciada parla d'”un linxament polític” i de “despeses desorbitades i obscenes i un ús inadequat de diners públics, d’irregularitats administratives”. També explica que “s’ha sentit espiada i es refereix a l’Ajuntament com a un vedat clientelar”, en al·lusió al fet que el cap de gabinet és el gendre de l’alcalde.
 
Per al fiscal, la frase més dura és la pronunciada en una entrevista a Rac1 en què Camps assenyalava que des d’Alcaldia “es tracta als funcionaris amb coaccions i pressions”. En aquest sentit, el fiscal assenyala: “No semblen aquestes paraules pronunciades per la denunciada davant els mitjans de comunicació la imputació de delictes, sinó més aviat frases habituals en la contesa política en els nostres dies”.
 
En el seu decret, la Fiscalia es refereix a declaracions en els diaris ‘La Mañana’, ‘Segre’, TV3 i Rac1, i assegura que en la seva declaració Camps va aportar deu documents, alguns sobre dietes de l’alcalde, càrrecs electes i altres despeses discrecionals, també presentats davant la Fiscalia Anticorrupció. Així mateix, també va lliurar documents sobre el presumpte tracte privilegiat al concessionari de la Discoteca Larida aportats davant Fiscalia Anticorrupció, i un escrit dirigit a l’alcalde, el secretari general i l’interventor sobre irregularitats en una possible contractació i la desaparició de factures telefòniques.
 
Camps també va aportar l’ofici de l’Oficina Antifrau adreçat al secretari, i el del fiscal delegat d’Anticorrupció, dirigit a l’interventor general de l’Ajuntament.
 
Segons Fiscalia, en la seva declaració, Camps ha explicat que el 24 novembre 2014 va remetre informació a la Fiscalia Anticorrupció; va prestar declaració davant la Policia Judicial de la Fiscalia Anticorrupció el 16 de febrer de 2015, i que com l’assumpte de què parlava era una possible qüestió administrativa, va ser remesa a l’Oficina Antifrau i va presentar denúncia el 25 de febrer de 2015, després de la roda de premsa del 19 febrer 2015.
 
La Fiscalia assegura que en la seva declaració, Camps ha explicat que el tema de la denúncia no ho va comentar amb cap mitjà de comunicació fins a la roda de premsa, i que en la trobada informativa mai va fer referència a cap delicte en concret i únicament va parlar de possibles despeses obscenes i irregulars.
 
Sobre les manifestacions a Rac1 en què va dir que “als funcionaris se’ls ha tractat amb coaccions, pressions i pràctiques gairebé mafioses”, Camps ha explicat al fiscal que la seva intenció era “denunciar unes pràctiques a l’Ajuntament que han afectat funcionaris del seu àmbit de responsabilitat properes al ‘mobbing’, que assegura que han provocat fins i tot baixes laborals, recalcant que la denúncia que va presentar per la intervenció del seu mòbil i correu electrònic tenien per objecte que s’investiguin aquestes possibles coaccions”.