Catalunya Diari

La formació Crida per Lleida presenta el seu codi ètic

La formació Crida per Lleida presenta el seu codi ètic| Redacció - Fotografia: Crida per Lleida

Crida per Lleida ha presentat aquest dijous el seu codi ètic, una eina que busca ser la veu del carrer a les institucions, on es deixa constància que el compromís de la formació és defensar l'interès general de la ciutadania per damunt de qualsevol interès personal, privat o partidista.

Des de l’assemblea de la Crida per Lleida, com a màxim òrgan de decisió de l’organització, entenen que la presència institucional no tan sols ha de ser honesta, temporal, rigorosa i transparent sinó que, a més, ha de ser exemplar de cara a la ciutadania, com a garantia del compromís dels seus candidats, participants i treballadors amb la transparència, la democràcia i la participació ciutadana.

Crida per Lleida ha elaborat un codi ètic de 10 punts on es destaquen els següents:
a) Els càrrecs electes i possibles assalariats de la Crida per Lleida, durant la campanya electoral i posteriorment en l’exercici dels seus càrrecs, elevaran els debats i decisions preses en l’assemblea, fonamentades en l’argumentació i el debat polític, als òrgans institucionals pertinents.

b) S’estableix una retribució de dos cops i mig de salari mínim interprofessional dietes incloses, quan és en dedicació exclusiva. En cas de tenir persones a càrrec podrà ser superior sense arribar en cap cas als 2.000 euros.

c) Es limita la continuïtat consecutiva dels mandats a un màxim d'un mandat. En la següent legislatura, la persona que abandona el càrrec o plaça remunerada no podrà assumir cap altre càrrec o plaça remunerada.

Cal fer esment que les persones sotmeses a l’esmentat Codi Ètic, durant l'exercici del càrrec, lliuraran a l’assemblea de la Crida per Lleida cada any la declaració de béns.

La Crida de Lleida és un projecte assembleari, obert i transparent. Vol bastir una candidatura que aglutini les esquerres que aposten per la transformació, per una nova Lleida justa, digna, feminista, sostenible, rebel i lliure.


Comentaris

envia el comentari