Catalunya Diari

La formació MES, Moviment d'Esquerres, busca la unificació de partits d'esquerres per guanyar les eleccions

La formació MES, Moviment d'Esquerres, busca la unificació de partits d'esquerres per guanyar les eleccions| Laura Biela - Fotografia: Miki de Santiago

 

La sala Alfred Perenya de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació oficial de la formació MES (Moviment d'Esquerres) a les Comarques de Lleida. L'acte ha comptat amb la presència de l'eurodiputat Ernest Maragall; el portaveu nacional de MES, Jordi Martí; el candidat a la Paeria, Pep Mòdol; i amb Jordina Freixanet, Fina Masip i Pasqual Izquierdo.

"L'objectiu general de la formació és aconseguir la unió d'esquerres i aconseguir quantes més alcaldies millor", ha explicat Mòdol, qui assegura que no els interessa guanyar les eleccions sols sinó estar amb la societat i fer força per aconseguir canviar la situació que es viu actualment en molts ajuntaments lleidatans. En aquest sentit, ha asseverat que confia en que no solament s'arribi a un acord amb ICV i ERC, sinó que també pugin al carro altres formacions d'esquerres. 
 
El portaveu nacional de MES, Jordi Martí, ha deixat clar que amb el programa electoral que presentaran busquen mantenir el combat "nacional, social i democràtic", tres forces que cap formació política respecta per igual. "Normalment cada partit es decanta més per alguna d'elles, però nosaltres volem igualar-les a un mateix nivell", ha afegit Martí.
 
Per la seva banda, Jordina Freixanet ha explicat que cada vegada més alcaldes socialistes i d'altres formacions volen formar part de MES. "Ja hem rebut la trucada d'alguns alcaldes o regidors lleidatans interessant-se en el projecte, i en seguiran havent més".
 
Finalment, la formació MES ha avançat que aquest proper dilluns podria tenir ja tancats alguns acords amb altres grups d'esquerres a la ciutat de Lleida per ja poder començar a treballar de cara a les eleccions municipals del mes de maig.


Comentaris

envia el comentari