Catalunya Diari

La Guàrdia Civil avisa del frau de les contractacions il·legals de llum

Les autoritats han alertat que no hem de facilitar les nostres factures a desconeguts
La Guàrdia Civil alerta de les contractacions fraudulentes | Twitter

La Guàrdia Civil torna a prevenir a la població d'una estafa entorn dels serveis de la llar, en aquest cas la llum. Segons ha comunicat, un acte tan senzill com mostrar la nostra factura de la llum a un desconegut podria ser suficient per ser víctimes d'una estafa, ja que amb les dades que apareixen és possible que es facin contractacions fraudulentes al nostre nom.

«No permetis que un desconegut examini la teva factura de la llum, això podria facilitar les contractacions fraudulentes», ha advertit a través del seu compte oficial de Twitter. Actualment, una de les tècniques més utilitzades pels delinqüents consisteix a anar als domicilis amb el pretext de ser treballadors d'alguna companyia que es troben revisant els aparells. Una vegada aquí, molts sol·liciten veure la factura i fins i tot el DNI. És aquí quan prenen nota de les dades i, fent-se passar pel titular, contracten serveis de llum i fins i tot fan traspassos de companyies.


D'altra banda, les autoritats continuen advertint que la campanya dels correus electrònics il·legals continua. Aquesta consisteix en l'enviament massiu de correus que, suposadament, porten adjunta nostra factura de la llum. En tractar d'executar o obrir l'arxiu, els delinqüents poden accedir a les dades personals i al compte bancari dels afectats. Per això, es recomana no intentar descarregar ni executar aquests arxius.Comentaris

envia el comentari