Catalunya Diari

La Guàrdia Civil de Lleida subhastarà dimarts 371 armes de foc

La Guàrdia Civil de Lleida subhastarà dimarts 371 armes de foc| Text i fotografia: ACN

 


La Guàrdia Civil de Lleida subhastarà dimarts 371 armes de foc, la majoria de les quals (272) són escopetes. Les més barates tenen un preu de sortida de 6 euros i la més cara de 1.200. La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha visitat aquest divendres la Comandància i ha explicat que les armes que es subhasten provenen de defuncions, comisos, embargaments o de propietaris que no volen renovar la llicència d'armes. 
 En total hi ha 22.995 llicències a la demarcació, 111 de les quals corresponen a menors d'edat. L'alferes i interventora d'armes i explosius de la Guàrdia Civil a Lleida, Teresa Gil, ha assegurat que a Lleida hi ha molta afició a la caça i que aquesta passa de pares a fills. Per aquest motiu, explica, cada any hi ha menors d'entre 14 anys i 17 anys que s'examinen per obtenir la llicència d'armes.
 
La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha visitat aquest divendres al matí l'exposició de 371 armes de foc que la Guàrdia Civil subhastarà el proper dimarts, dia 20 d'octubre, a les dependències de la Comandància de Lleida. Manso ha fet la visita juntament amb el Comandant Cap Interí de la Comandància, Vicente Luengo, i l'alferes Mª Teresa Gil, responsable de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de Lleida.
 
Les armes que sortiran a subhasta són 272 escopetes, 6 rifles de caça major, 24 carabines calibre 22, 2 carabines d'aire comprimit, 39 pistoles i 28 revòlvers. El conjunt d'aquestes 371 armes de foc procedeixen de les intervencions fetes per diversos motius com ara la defunció dels titulars, embargaments, dipòsits o la no renovació de les llicències d'armes.
 
Les persones interessades en participar en la subhasta poden visitar l'exposició d'armes fins a les 13.00h del dilluns, dia 19 d'octubre i presentar ofertes en sobre tancat. La darrera subhasta d'armes de foc feta per la Guàrdia Civil de Lleida es va dur a terme a principis de febrer de 2014 i van sortir  a subhasta un total de 350 armes.
 
Balanç 2014
Les 9 intervencions d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil a la demarcació de Lleida van dur a terme durant l'any passat 36.000 tràmits relacionats amb la tinença i ús de les armes de foc. Aquests tràmits es van fer o bé de forma presencial, o via telefònica o mitjançant el correu electrònic.
 
Pel que fa les llicències d'armes, la demarcació de Lleida tenia a finals de 2014 un total de 22.995 llicències, xifra similar a les 22.889 llicències de finals de 2013. D'aquestes 22.995 llicències al 2014,  14.266 corresponen a llicències de tipus E (caça menor) i 6.586 a llicències tipus D (caça major).  La resta de llicències, 2.143, corresponen a altres tipus com ara les 705 per practicar tir olímpic o les 354 llicències per a ús d'armes d'avantcàrrega que utilitzen els trabucaires. El cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Vicente Luengo, ha explicat que les Garrigues i el Segrià concentren la majoria de llicències d'armes de la demarcació.
 
En quant al nombre d'armes, les dades de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida apunten un cens de 40.648 armes (un 3% més en relació a les que hi havia a finals de 2013). D'aquestes armes, 27.290 són escopetes i 3.020 carabines. La diferència entre llicències i armes s'explica perquè una llicència pot incloure més d'una arma.
 
En aplicació de la normativa vigent relacionada amb armes i explosius, la Guàrdia Civil de Lleida va dur a terme l'any passat un total de 627 inspeccions en establiments relacionats amb la fabricació, comercialització, tinença i ús de matèries reglamentades, de les quals 214 van ser inspeccions d'armes, 257 en matèria d'explosius i 156 relacionades amb pirotècnia.
 
Les denúncies formulades l'any passat per infraccions a les normatives sobre armes, pirotècnia, seguretat privada i d'altres van ser 52 en front les 114 infraccions detectades l'any 2013.
 
En relació als exàmens per a l'obtenció de les llicències d'armes dels tipus E (caça menor), D (caça major) i M (menors d'edat), en el decurs de 2014 es van examinar 162 persones.
 
La Guàrdia Civil va procedir l'any passat a la destrucció de 890 armes (ferralla) que estaven dipositades i a disposició de les autoritats judicials.
 
Les nou intervencions d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil a Lleida estan ateses per un total de 30 agents del Cos i estan situades a la pròpia Comandància, i a les casernes d'Alcarràs, Balaguer, Bossòst, La Farga de Moles (recinte duaner), La Seu d'Urgell, Solsona, Tàrrega i Tremp.


Comentaris

envia el comentari