Catalunya Diari

La Guàrdia Civil interposa durant aquest any 97 denúncies a tallers lleidatans per incomplir la normativa vigent

La Guàrdia Civil interposa durant aquest any 97 denúncies a tallers lleidatans per incomplir la normativa vigent| Text i fotos: ACN

 

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha dut a terme entre gener i setembre d'aquest 2016 un total de 48 inspeccions a tallers mecànics de la demarcació de Lleida, que han derivat en 97 denúncies administratives per incomplir la legislació vigent en matèria fiscal i tributària, en matèria mediambiental o bé en matèria de contractació laboral. 

Segons la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, l'objectiu d'aquestes inspeccions "és justament evitar la picaresca, l'intrusisme i la competència deslleial amb els tallers que sí actuen correctament". Després de reunir-se amb representants de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció, Manso també ha informat el Programa d'Incentius al Vehicle Eficient (PIVE) del Ministeri d'Indústria ha concedit ajuts a les comarques lleidatanes per a la renovació de cotxes per valor de més de 8,7 milions d'euros entre els anys 2012 i 2015.
 
La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida ha rebut aquest dilluns al president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida, Xavier Freixes, i a la secretària de l'entitat, Pilar Gallart, que li han plantejat la preocupació existent en el sector dels tallers mecànics pel que fa l'intrusisme i el compliment de les normatives vigents sobretot en matèria mediambiental. En aquest sentit, han traslladat a Manso la "lluita continuada" que porta a terme l'associació contra l'intrusisme en la venda i post-venda de vehicles "amb la finalitat d'eradicar aquells que ofereixen els serveis de forma il·legal i augmentar, d'aquesta manera, la seguretat i confiança del ciutadà a l'hora de contractar els serveis".
 
Inma Manso els ha explicat que durant aquest any el Seprona ha efectuat 47 inspeccions a tallers mecànics lleidatans, que han generat 97 denúncies administratives per incomplir alguna de les normatives vigents. També ha remarcat que el Seprona "verifica posteriorment que els tallers denunciats hagin corregit les deficiències detectades".
 
Ajuts del Pla PIVE a Lleida
Altrament, la subdelegada ha informat els representants de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció que el Programa d'Incentius al Vehicle Eficient (PIVE) que el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme va posar en marxa entre els anys 2012 i 2015 ha concedit en la demarcació de Lleida 8.780.500 euros en ajuts després de resoldre 7.347 sol·licituds. Cal tenir en compte, però, que aquestes dades són provisionals degut a resolucions d'al·legacions o devolucions d'ajuts pendents de resolució definitiva.
 
Les vuit convocatòries fetes del PIVE en els darrers quatre anys amb l'objectiu de fomentar la renovació del parc automobilístic com a mesura eficient per a l'augment de la seguretat vial, la reducció del consum energètic i la reducció d'emissions al medi ambient, han concedit ajuts per valor de 1.115 milions d'euros en el conjunt de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari