Catalunya Diari

La Guàrdia Civil subhasta 350 armes de foc

La Guàrdia Civil subhasta 350 armes de foc| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 
Les armes s'exposaran al Dipòsit d'Armes de la Intervenció d'Armes i Explosius de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, situada al carrer Llibertat número 3. Les persones que puguin estar interessades i estiguin legalment habilitades per a l'ús, tinença o comerç de les armes a subhastar, les poden examinar a la Comandància i fer ofertes en sobre tancat. Aquestes armes procedeixen de les diferents Intervencions d'Armes de la província de Lleida per diferents motius com: per defunció dels seus titulars, persones que no han renovat les seves llicències, embargaments o dipòsits judicials.


 


L'última subhasta d'armes  es va realitzar l'any 2012, en la qual es van adjudicar un 33%, van quedar desertes un 64% i un 3% van ser retirades pels seus titulars.


 


El proper dilluns dia 3 de febrer, a les 10.00 hores, es realitzarà al Saló d'Actes de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, l'acte d'obertura dels sobres tancats i adjudicació al 'millor postor' de cada arma subhastada podent concórrer a aquest acte les persones que van participar en la licitació.


 


Balanç de les intervencions del 2013
Durant l'any 2013, les Intervencions d'Armes de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida van atendre més de 35.000 persones  que ho van fer bé de forma presencial, per telèfon o per correu electrònic. A l'inici d'aquest any, hi ha un total de 22.889 llicències (el que suposa un increment d'un 1,29% respecte a l'any anterior). D'aquestes entre altres, 6.537 són de tipus D (caça major) i 14.475 de tipus E (caça menor). En relació a les armes, hi ha 39.447 armes a la província de Lleida (1,78% més que l'any anterior), entre d'altres, 27.816 corresponen a escopetes i 2.931 a carrabines.
 
L'any passat es van realitzar un total de 660 inspeccions a diferents establiments de fabricació, comerç, tinença i ús de matèries reglamentades de les quals, 215 van ser inspeccions d'armes, 332 d'explosius i 113 de pirotècnia. Les denúncies formulades per infraccions a les diferents normatives sobre Armes, Pirotècnia, seguretat privada i altres van ascendir a un total de 114.
 
En relació als exàmens per a l'obtenció de les llicències d'armes tipus E, D i M (caça menor, caça major i de menors) es van examinar 289 persones; havent supervisat a 270 tiradors en els diferents exercicis de tir. Per finalitzar, s'han destruït mitjançant destrucció d’armes  (ferralla), un total de 138 armes, que estaven dipositades a disposició autoritats judicials.


Comentaris

envia el comentari