Catalunya Diari

La Guàrdia Urbana de Lleida impedeix que La Sirollada vengui alcohol al vermut de festa major a Blas Infante

No tenien autorització de la Paeria i la policia local ha aixecat una acta
Diversos agents de la Guàrdia Urbana s'han presentat al lloc de la convocatòria per evitar el vermut. | CEDIDA

El segon vermut popular de festa major organitzat per la plataforma d'entitats La Sirollada a la plaça Blas Infante de Lleida s'ha fet aquest dissabte al migdia sense vendre alcohol. Diversos agents de la Guàrdia Urbana s'han presentat al lloc de la convocatòria i han recordat als organitzadors que no tenien permís de la Paeria ni per vendre alcohol ni per cuinar en aquest espai, de manera que tampoc s'ha fet el dinar popular previst, segons fonts de la plataforma. Des de l'Ajuntament han confirmat que la policia local ha aixecat una acta informativa. Dijous passat es va fer el primer vermut del programa alternatiu de la festa major de Maig de La Sirollada en què sí que es van servir begudes alcohòliques als assistents malgrat no comptar amb l'autorització municipal.

Segons un dels portaveus de La Sirollada, Llibert Rexach, davant el requeriment de la Guàrdia Urbana han decidit no vendre vermut, tot i que sí que l'han pogut regalar com a «acte de protesta». També s'han endut els aliments i els estris que tenien preparats per fer paella per tal que els agents no els ho requisessin. Rexach confia que l'acta que ha obert la policia local no vagi més enllà perquè finament han optat per no vendre alcohol i suspendre el dinar, actes pels quals no tenien permís de l'Ajuntament. Això sí, la barra s'ha muntat igualment tot i que tampoc estava autoritzada. En tot cas, Rexach lamenta l'actuació de la Paeria, que qualifica d'«absurda». «Els actes surten al programa de festes i ens els van prohibir deu dies abans amb mil excuses, al final això és un tema d'incompetència», afirma. I afegeix: «No els agrada que La Sirollada hagi crescut tant, ja que aquest any hem doblat escenaris i activitats».

 

La plataforma, conformada per més d'una quinzena d'entitats lleidatanes, presenta un programa propi i alternatiu amb prop d'una vintena d'activitats diürnes, repartides entre Blas Infante i els Camps Elisis, durant la festa major de Lleida. D'aquesta manera i com porta fent en els darrers quatre anys, la plataforma pretén «abordar les festes majors actuals per transformar-les i fer-les veritablement populars».Comentaris

envia el comentari