Catalunya Diari

La Marea Blanca denuncia que l'Observatori del Consorci és un engany a les portes del Departament de Salut

La Marea Blanca denuncia que l'Observatori del Consorci és un engany a les portes del Departament de Salut| Redacció - Fotografia: Marea Blanca

La Marea Blanca ha fet visible el seu posicionament respecte l'Observatori Ciutadà que es va constituir aquest dimarts per "supervisar el procés de creació del consorci" a la façana del Departament de Salut. Els lemes 'La privatització no es supervisa, s'atura' i 'El veritable 'observatori ciutadà' són les 38.575 signatures en contra del consorci i la manifestació massiva del 29N' han resumit el posicionament de cinc punts de crítica que va fer públic la Marea.

En aquest posicionament la Marea denuncia que l'Observatori ha estat format segons la conveniència dels responsables polítics, que no té capacitat decisòria sinó només consultiva, que és una improvisació que intenta respondre a la massiva crítica que està rebent el projecte, i que cerca legitimar el procés de canvi de model sanitari que el consorci encamina.

La Marea també entén que l'únic exercici de participació ciutadana real que s'ha produït fins al moment en el procés d'imposició del consorci han estat les 38.575 signatures recollides en contra en un mes i mig i les tres mil persones sota la tempesta del 29 de novembre a Lleida.

Paral·lelamnt, els ajuntaments de Bellpuig i Maldà aproven per unanimitat posicionar-se en contra del Consorci. Aquest dimarts començava el ple municipal a Bellpuig davant d'una intensa cassolada convocada per la Marea Blanca. S'hi debatien dues mocions, una a favor presentada per l'equip de govern format per Convergència i Unió i una en contra presentada per la Marea a través del partit Objectiu 2015. Contra tot pronòstic i davant la pressió popular i "la falta d'informació", segons han declarat des de CiU, s'ha retirat la moció a favor i tots els regidors de l'ajuntament de Bellpuig, CiU (6), Objectiu 2015 (2) i Unió municipal (2) han decidit votar a favor de la moció de la Marea.D'altra banda, pràcticament a la mateixa hora a Maldà també s'aprovava per unanimitat la moció, l'única presentada.


Comentaris

envia el comentari