Catalunya Diari

La Marea Blanca recull al·legacions contra el Consorci Sanitari de Lleida

La Marea Blanca recull al·legacions contra el Consorci Sanitari de Lleida| EP - Fotografia: Marea Blanca Lleida

El col·lectiu Marea Blanca de Ponent i el Pirineu ha anunciat aquest dimarts una campanya massiva contra el consorci sanitari de Lleida en la que muntarà punts de recollida d'al·legacions a les entrades als hospitals Arnau de Vilanova i Santamaría i en altres punts de la demarcació.

Coincidint amb l'inici del tràmit d'informació pública dels estatuts del consorci sanitari de Lleida i el Pirineu, després que el Parlament mostrés el seu rebuig a la controvertida iniciativa, la Marea Blanca de Ponent i el Pirineus ha presentat la seva campanya aquest dimarts a la plaça Ricard Vinyes. "No es tracta de presentar al·legacions per canviar els estatuts, sinó d'arguments per evitar que sigui una realitat", ha explicat el portaveu del col·lectiu, Eduard Pérez.

La Marea Blanca, que continuarà mobilitzant-se els divendres en centres d'atenció primària, ha sostingut sempre que amb el consorci la Generalitat pretén "eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió de la sanitat, fomentant l'opacitat i facilitant la privatització de serveis".

Per la seva banda, la Universitat de Lleida (UdL), fins ara favorable a la creació del consorci, sí que ha mostrat aquest dimarts el seu suport a la decisió del Parlament, segons un comunicat del seu rector, Roberto Fernández. En aquest sentit, des de la formació han explicat que "el Rectorat de la Universitat de Lleida assumeix la resolució del Parlament de Catalunya d'aturar el procés de constitució del Consorci Sanitari, i es remet a les futures decisions que respecte d'això prengui el Parlament".
Comentaris

envia el comentari