Catalunya Diari

La Marea Groga preveu noves retallades en educació

La Marea Groga preveu noves retallades en educació| Text i fotografies: Laura Biela

dilluns sortia al carrer la Marea Blanca

Per iniciar els actes, es va presentar els col·lectius que conformen la Marea Groga, es va dur a terme una breu xerrada sobre la LOMCE i es va explicar la situació de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària). Seguidament, es va presentar el projecte educatiu 'Clau' per part de la FAPAC i dos especialistes. Així mateix, també es va donar a conèixer el projecte d'apadrinament de llibres de text per part de l'Associació de Veïns de Pardinyes (Orvepard). Per acabar es va dur a terme una assemblea oberta de tots els col·lectius de la marea groga.

Tots aquests actes tenien per objectiu "denunciar la situació que pateix l'escola pública a tot el territori, i especialment a Lleida", explica el portaveu de l'Assemblea Groga de Lleida, Jaume Añé, qui assegura que la situació és molt preocupant i que els centres escolars "estan cada vegada pitjor. Falten equipament, noves escoles, més professors".

Concretament a Lleida, aquest curs escolar que en breu finalitza ha comptat amb uns 250 professors menys que el curs escolar anterior, i amb més alumes. "La tensió que suposa aquest increment de gent i la reducció de personal s'ha pogut mantenir empitjorant les condicions laborals dels professionals, a més de les condicions d'ensenyament dels alumnes", explica Añé.

I l'any que ve podria ser pitjor, ja que encara no es coneixen els pressupostos, "però s'espera que segueixin les retallades", afirma el portaveu de l'Assemblea Groga, qui està quasi segur que el proper any hi haurà més canvis, que afectaran a tot el personal docent, però també a la formació i a l'ensenyament de tots els alumnes.


Comentaris

envia el comentari