Catalunya Diari

La meitat dels aturats a Lleida tenen més de 45 anys i porten més d'un any parats

La meitat dels aturats a Lleida tenen més de 45 anys i porten més d'un any parats| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

A la demarcació de Lleida hi ha 12.831 persones aturades de més de 45 anys, el que representa un 44,20% del total d’aturats. El perfil de la persona aturada amb més de 45 anys és el d’un home; de 45 a 54 anys; amb una formació máxima de graduat escolar; i de nacionalitat española i provinent del sector serveis. Segons aquest perfil, la persona aturada de més de 45 anys, porta més d’un any sense treballar i cobra una prestació no contributiva de 426 euros.

Així ho ha explicat la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, i la secretària de Benestar i Treball de la UGT de Catalunya, Laura Pelay, segons l'informe de la Situació dels Aturats de més de 45 anys a Lleida, presentat aquest dijous.
 
Solé ha reclamat un pla d’emergència específic per aquest tipus d’aturats, atès que es tracta d’un col·lectiu ‘invisible’ per a molts plans d’ocupació. Així mateix, la secretària de Benestar i Treball ha qualificat aquest col·lectiu com "els pobres del present, però també els pobres del futur", ja que els actuals plans ocupacionals no van focalitzats específicament a reinsertar al món laboral aquestes persones.
 
L’informe també constata que més de 8.000 aturats de més de 45 anys no cobren prestacions per desocupació.


Comentaris

envia el comentari