Catalunya Diari

La nit de Cap d'Any deixa 55 detinguts i 88 positius per alcoholèmia

La nit de Cap d'Any deixa 55 detinguts i 88 positius per alcoholèmia| ACN - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

El Departament d'Interior ha fet balanç de la passada nit de Cap d'Any arreu de Catalunya. Durant el dispositiu especial d'aquesta nit, els Mossos d'Esquadra han detingut un total de 55 persones. D'aquestes, 21 han estat detingudes per motius relacionats amb la revetlla. 

Així mateix, els Mossos han realitzat 55 controls de trànsit entre les deu de la nit d'aquest dissabte i les deu del matí d'aquest diumenge. En aquests controls, els agents han dut a terme 1.680 proves d'alcoholèmia a conductors, de les quals 88 han resultat positives. Així mateix, han fet setze proves de drogues, de les quals 12 han donat positiu. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 3.244 trucades relacionades amb incidents que s'han produït durant la nit.
 
Entre les incidències més destacables en destaquen algunes que s'han produït a Barcelona i també en altres punts de Catalunya. A la capital catalana, al voltant de les onze de la nit els Mossos d'Esquadra han rebut un avís per una baralla a la zona del Port Olímpic on han localitzat dues persones ferides de caràcter lleu. També, poc abans de la una s'ha produït una agressió d'un home a un vigilant d'un centre comercial del districte de l'Eixample amb lesions lleus. 
 
A Vielha, pels volts de dos quarts de quatre de la matinada els Mossos han detingut a tres homes francesos, tots d'una mateixa família, els quals han iniciat una baralla en una discoteca de Vielha on no els volien deixar entrar. Els homes han agredit els mossos que han arribat al lloc i quatre agents han resultat ferits lleus.
 
3.244 trucades al 112
El telèfon d'emergències 112 ha rebut 3.244 trucades sobre 2341 incidents relacionats amb la nit de Cap d'Any des de les nou del vespre d'aquest dissabte i fins aquest diumenge a les deu del matí. És una mitjana de 249 trucades per hora. La franja en què més trucades s'han rebut ha estat entre les tres i les quatre de la matinada, amb 411 trucades, gairebé 7 trucades per minut. 
 
Per tipus de trucada, la més nombrosa ha estat per demanar assistència sanitària (34,7% corresponent a 1.126 trucades), seguit de problemes d'ordre públic (25,1% i 814 trucades), problemes d'incivisme (13,9% i 452 avisos), incendis i rescats (7,4% i 240 trucades), incidents de trànsit (7,0% i 228 avisos).
 
Més específicament, les trucades més nombroses han estat: per persones que necessitaven assistència sanitària urgent en domicili (370 trucades), per problemes de sorolls/música massa alta (205 trucades), intoxicacions etíliques en via pública (170 avisos), violència de gènere (134 trucades), robatori (113 trucades), baralles (113 avisos) persones que necessiten assistència sanitària urgent en via pública (110).


Comentaris

envia el comentari