Catalunya Diari

La Paeria acabarà al setembre la rehabilitació de la muralla del conjunt monumental de Gardeny

Es presenta la Galeta dels Templers amb motiu del 10è aniversari de la creació del Centre d'Interpretació de l'Orde del Temple

Imatge de l'alcalde accidental de Lleida, Rafel Peris, durant la visita a les obres de restauració de la muralla de Gardeny | LleidaDiari.cat

La Paeria té previst acabar al setembre la rehabilitació de la muralla del conjunt monumental de Gardeny en el camí de ronda del Turó, una muralla que envolta la part fortificada i que encinta el baluard. L'alcalde accidental de Lleida, Rafael Peris, ha visitat aquest dijous el desenvolupament de les obres, que tenen un pressupost d'uns 65.000 euros. Aprofitant la visita, l'alcalde accidental i el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, han presentat la Galeta Templera, una nova iniciativa gastronòmica i de marxandatge turístic del Centre d'’Interpretació de l'Orde del Temple, que enguany celebra el seu 10è aniversari. El Castell templer és el principal monument del conjunt.

  

L'actuació inclou, a més, la pavimentació de la superfície de la torrassa per evacuar les aigües superficialment cap a la plataforma principal, evitant d'aquesta manera que hi hagi filtracions. Pel que fa a la Galeta dels Templers, està feta de farina, sucre, ous, sal i vainilla principalment, i il·lustra la creu vermella dels hàbits dels monjos guerrers que portaven a les seves capes, ja que en temps del papa Eugeni III van incorporar la creu vermella als seus hàbits. Segons la Paeria, aquest espai patrimonial està registrant un increment de visitants els últims mesos, per l'interès que desperta i per les activitats que s'hi fan. Aquest 2017, del gener al maig, més de 4.258 persones han visitat el Castell Templer, un 52,5 per cent més que l'any anterior.

Amb motiu de la celebració de la recuperació del Castell, des de Turisme de Lleida s'han preparat activitats per atraure nous públics i donar a conèixer el centre patrimonial de Gardeny com un referent de l'arquitectura templera, tenint en compte que la Comanda Templera de Gardenya era un dels principals centres de poder de l'Orde del Temple a la Corona d’Aragó. 


Comentaris

envia el comentari