Catalunya Diari

La Paeria amplia la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana

La Paeria amplia la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Del global d’actuacions realitzades durant aquest any, el 70% corresponen a serveis com auxilis al ciutadà, avaries d’aigua o gas, compliment de les ordenances de civisme, identificació de sospitosos, grua, consum d’alcohol a la via pública, molèsties al veïnat o controls als centres educatius, entre altres. La resta corresponen, bàsicament, a denúncies per estacionament incorrecte, de vialitat i trànsit i altres per infraccions que s’han derivat al Servei Català de Trànsit.
 
La 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, acompanyada de la 4a tinent d’alcalde, Sara Mestres, ha presentat l’ampliació de la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana. Camps ha explicat que la unitat ciclista estarà integrada a partir d’ara per 4 agents que circulen en bicicleta, especialment per llocs de difícil accés amb vehicle i, també, pels espais naturals de la ciutat, com el parc de la Mitjana, la canalització del riu Segre o el parc del cobriment de les vies. Amb aquest mitjà de transport, els agents tenen una millor mobilitat per determinats espais i poden fer les mateixes funcions que realitzen les patrulles habitualment, tot i que compten amb més rapidesa a l’hora d’actuar i poder veure determinades infraccions. Els agents també circulen per allà on hi ha carril bici i denuncien les infraccions que troben relacionades amb no respectar-lo i, d’aquesta manera, vetllar pels ciclistes de la ciutat. 
 
Cal destacar que la creació d’aquesta nova unitat respon a un dels compromisos del Pacte Social per la Ciutadania, signat amb els sindicats d’UGT i CCOO.
 
A principis del segle passat, la Guàrdia Urbana de Lleida ja va veure la utilitat que podria tenir l’ús de la bicicleta en el servei d’aquest cos municipal, per les infraccions que es cometien a l’Horta. Al 1925 ja hi havia un grup de guàrdies de l’Horta que recorrien les partides amb les seves bicicletes. Posteriorment, es va afegir la secció de motoristes, fent agafar força al servei i consolidant-se com una secció efectiva i imprescindible per al funcionament del Cos.


Comentaris

envia el comentari