Catalunya Diari

La Paeria busca un local més gran pel Banc d'Aliments de Lleida

La Paeria busca un local més gran pel Banc d'Aliments de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest dilluns que l'Ajuntament està buscant un nou local, més gran, per al Banc d'Aliments de la ciutat. En aquest sentit, ha afirmat que “Lleida és molt solidària i necessitem més espai per emmagatzemar la seva gran solidaritat”, fent referència als 150.000 quilos d'aliments recollits durant el Gran Recapte.

El paer en cap i la tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Social de la Paeria, Montse Mínguez, han visitat les instal·lacions del Banc dels Aliments de Lleida, acompanyats pels responsables de l’entitat social, amb Joan Saura com a president al capdavant. Ros ha reconegut, molt especialment, la gran tasca que el Banc dels Aliments de Lleida porta a terme a tot el territori, i ha subratllat que “només a la ciutat de Lleida s’han recollit prop de 150.000 quilos d’aliments amb el Gran Recapte, un exercici exemplar de solidaritat de tota la societat civil lleidatana que inclou particulars, voluntaris, comerços, entitats i teixit empresarial".
 
El Banc dels Aliments de Lleida, ubicat actualment en un local ubicat al pol·lígon Industrial del Segre que l’Ajuntament cedeix a l’entitat social, destaca per la seva lluita contra la pobresa i el malbaratament dels recursos alimentaris. Els aliments que es recapten es distribueixen a entitats, associacions i institucions que treballen en l’àmbit assistencial i de beneficiència qui, a la vegada, els distribueixen entre les famílies i persones necessitades.
 
El Banc d’aliments de Lleida és membre de la xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida i forma part també de les taules territorials de distribució d’aliments dels barris. L’any 2014 s’han derivat 3.877 lots d’aliments a famílies amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.


Comentaris

envia el comentari