Catalunya Diari

La Paeria cedeix una finca municipal a la UdL per construir el mòdul II de Biomedicina

La Paeria cedeix una finca municipal a la UdL per construir el mòdul II de Biomedicina| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Paeria ha signat aquest divendres un conveni mitjançant el qual cedeix a la Universitat de Lleida durant 50 anys una finca municipal de 755 metres quadrats per construir el mòdul II del Centre de Recerca de Biomedicina, a l'avinguda Pinyana. 

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que aquesta cessió representa l'aportació municipal a la UdL, als estudis de medicina i a la recerca, en la línia de treball conjunt dels darrers anys entre ambdues institucions, amb la qual cosa s'han tirat endavant projectes docents i de recerca molt importants. Ros ha posat de relleu que la Paeria ja va col·laborar de la mateixa manera amb el Campus de Cappont, alhora que ha recordat el treball conjunt de l'Ajuntament de Lleida i la UdL al Parc Científic de Gardeny. 
 
Per la seva banda, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha recordat la figura de Víctor Siurana, al qual se li retrà un homenatge, com una peça fonamental per crear i fer crèixer la UdL, a la vegada que ha destacat la importància de la col·laboració institucional i l'existència de la comunitat universitària per fer possible aquest creixement. Fernández ha explicat que el futur de Lleida passa pel sector agroliamentari però també pel del coneixement.
 
Respecte de la cessió de la finca municipal, el rector ha posat de relleu que la construcció del mòdul II de Biomedicina es durà a terme gràcies a la subvenció de 3,5 milions d'euros que ha rebut la UdL dels Fons Europeus Feder i a l'aportació de fons propis de la universitat que haurà d'aportar el 50% restant. Fernández s'ha mostrat confiat que en un temps no gaire llunyà aquest nou edifici serà una realitat que contribuirà a reforçar encara més el paper de l'IRBLleida, reconegut amb el premi internacional Ciutat de Lleida, que atorga l'Ajuntament de Lleida. 
 
A la signatura del conveni també han assistit els tinents d'alcalde Marta Camps i Rafael Peris, així com el gerent de la UdL, Josep M. Sentís.


Comentaris

envia el comentari