Catalunya Diari

La Paeria desmenteix que Lleida sigui la ciutat de Catalunya que retira més punts per sancions

La Paeria desmenteix que Lleida sigui la ciutat de Catalunya que retira més punts per sancions| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

La Paeria desmenteix que Lleida sigui la ciutat de Catalunya que retira més punts per sancions, tal i com va informar dijous el grup municipal de CiU. La Direcció General de Trànsit, la DGT, publica al seu web informació relativa a les quatre capitals de demarcació catalanes. "Però aquesta informació no és la mateixa per cada capital, per la qual realitzar una comparativa prenent de base aquestes dades dóna uns resultats esbiaixats i erronis", afirmen.

Fonts del Consistori lleidatà apunten que la comparativa s’ha de fer contemplant els mateixos paràmetres que es volen comparar. En el cas de Barcelona, com es pot comprovar al web, "no s’inclouen les sancions relatives a semàfors, una xifra que sí aporten la resta de demarcacions". Per tant, el resultat de la comparativa no és correcte, donat que es basa en una informació incompleta.

“Davant de la comparativa feta pública pel grup municipal de CiU, utilitzant-la per criticar l’actuació de la Paeria, l’Ajuntament de Lleida assegura que és fals que hagi retirat més punts que Barcelona, ja que no es pot fer aquesta comparativa partint de la informació facilitada per la DGT sense caure en un error que confon l’opinió pública. Lamento que el grup municipal de CiU no sigui rigorós en les seves afirmacions”, ha remarcat la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres.

La campanya municipal de seguretat viària té l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de respectar les normes de seguretat vial per evitar accidents a la ciutat. De fet, des de l’aplicació de diverses mesures, com els controls semafòrics o els radars, han baixat les infraccions per aquest concepte a la ciutat. L’Ajuntament continuarà treballant i fent pedagogia entre els conductors i els vianants i posarà eines al servei de la seguretat, com són la pacificació del trànsit en els entorns escolars o la construcció de rotondes i altres elements que limiten la velocitat dels vehicles.


Comentaris

envia el comentari