Catalunya Diari

La Paeria destina 150.000 euros a ajuts per rehabilitar edificis antics de Lleida

El programa Rehab+ s'amplia per segon any a vuit barris de la ciutat i es calcula que la inversió induïda serà de prop d'un milió

El Centre Històric és un dels barris beneficiaris de l'ajuda | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida amplia fins a 150.000 euros la dotació econòmica destinada a ajuts per rehabilitar edificis antics en una nova convocatòria del programa Rehab+. La iniciativa s'amplia per segon any a vuit barris de la ciutat (Centre Històric i els nuclis antics de Magraners, Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia, Pardinyes i Mariola) i es calcula que la inversió induïda serà de prop d'un milió d'euros. Segons informa la Paeria, les actuacions que poden rebre ajudes són aquelles obres de manteniment, conservació i rehabilitació necessàries per esmenar les possibles deficiències detectades en la inspecció tècnica de l'edifici (ITE), referides als elements comuns dels immobles, a la millora de la sostenibilitat i l'ecoeficiència dels edificis, a l'assoliment d'una millor adequació a les condicions bàsiques d'accessibilitat universal i al compliment de les condicions mínimes d'habitabilitat dels habitatges, als efectes d'evitar situacions de risc per a la salut i la seguretat de les persones o béns, i de desocupació permanent dels habitatges.

Per poder optar a les ajudes, els edificis havien d'haver estat sotmesos a la inspecció tècnica de l'edifici (ITE) i/o al Certificat de Seguretat i/o a una ordre d'execució dictada per raons d'urgència. A més, les obres de manteniment, conservació i /o rehabilitació de l'edifici, per a l'esmena de les deficiències detectades en les inspeccions tècniques, han d'estar executades. I, finalment, els edificis han de tenir una antiguitat de més de 45 anys, llevat dels casos d'actuacions derivades de situacions de risc per a la salut de les persones o la seguretat de persones o coses.

Cal recordar que en la convocatòria del 2016 la Paeria va aprovar l'atorgament de 26 ajuts municipals per a la rehabilitació d'edificis antics de Lleida, sol·licitats en el marc de la convocatòria del projecte Rehab+ de l'any 2016. En total, es van concedir 132.000 euros per a la millora, manteniment o conservació d'immobles de més de 45 anys del Centre Històric, la Bordeta, Balàfia, Cappont i Pardinyes. En aquest sentit, a través del programa Rehab+ s'han portat a terme una quinzena d'actuacions més que se sumen a les 34 dels darrers 3 anys generant una inversió induïda de 877.829 euros. A més, la Paeria ha anat finalitzant les inspeccions tècniques als edificis del barri, prop de 250 en els últims 3 anys. La nova convocatòria del programa d'ajuts Rehab+ 2017 ja està publicada al Butlletí Oficial de la Província.


Comentaris

envia el comentari