Catalunya Diari

La Paeria destina prop de 900.000 euros des del 2012 a projectes de cooperació, emergències i sensibilització

La temàtica dels programes és diversa, com actuacions per accedir a aigua potable, per millorar els serveis de salut, educatius o de promoció dels drets humans

Imatge d'un projecte de cooperació | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha destinat un total de 881.627 euros a projectes de cooperació i emergències, programes de sensibilització i cooperació bilateral en el període comprès entre l'any 2012 i el 2016. El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha destacat l'esforç del consistori lleidatà en matèria de cooperació i sensibilització, que ha portat l'ajuda lleidatana arreu del món. El continent africà és el que ha rebut més projectes de cooperació, seguit de Sud-amèrica. La major part dels projectes africans s'han realitzat en països com Senegal, Moçambic, la República Democràtica del Congo, el Txad i també la zona del Sàhara. Els països de Sud-amèrica han rebut també gran part de les ajudes lleidatanes, especialment Colòmbia, Bolívia, El Salvador i Equador, entre altres. Cal destacar, en aquest sentit, que l'any 1995 Lleida va formalitzar el seu agermanament amb Lérida (Colòmbia), un fet que va propiciar la construcció d'un edifici destinat a activitats cíviques, socials, culturals i formatives. Finalment cal destacar diversos projectes de cooperació a l'Índia i a l'Afganistan.

  

La temàtica de les accions és molt diversa i engloba projectes per accedir a aigua potable, per millorar els serveis de salut, d'abastiment de xarxes de reg i electricitat, d'educatius i de promoció dels drets humans i millora de les condicions de vida de les dones i els infants, entre altres temàtiques relacionades. La Paeria també ha col·laborat econòmicament en diverses crisis humanitàries. L'any 2012 ho va fer amb assistència d'emergència als refugiats de la crisi de Síria a Turquia i amb la rehabilitació d'un centre de salut incendiat a la República Democràtica del Congo.

L'any 2013 va portar a terme acció humanitària per atendre els afectats pel tifó Haiyan a Filipines. L'any 2014 les actuacions es van centrar en la República Centro Africana i en la col·laboració d'emergència per als afectats per pluges torrencials al Sàhara Occidental. L'any 2015 es va destinar l'assistència a l'Iraq i al Nepal i el 2016, es van centralitzar com a ajuda humanitària davant l'huracà Matthew que va afectar Haití, així com diverses crisis a Cuba i a la República Centro Africana.


Comentaris

envia el comentari