Catalunya Diari

La Paeria es defensa dient que tothom paga les multes

La primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, ha presentat dades

Imatge d'arxiu d'una multa | LleidaDiari.cat

La primera tinent d'alcalde Montse Mínguez ha assegurat aquest dijous que «a l'Ajuntament de Lleida tothom paga les multes». Amb aquesta afirmació clara i contundent, Mínguez ha replicat les acusacions dels últims dies sobre multes prescrites de regidors –de l'equip de govern-, afegint que «els regidors també paguen les multes, i de tots els partits polítics». La regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i Polítiques de Transparència ha donat dades corresponents al període 2010-2015 i ha apuntat que la Paeria ha tramitat 336.768 multes, de les quals han prescrit 18.489. És a dir, el cinc per cent. Del total de multes, 148 han estat a regidors i n'han prescrit onze. Mínguez ha matisat que aquest percentatge de multes prescrites entra dins de la mitjana general, és el mateix del global, «no som diferents del que li pot passar a la ciutadania». 

Mínguez ha explicat que el període per tramitar una multa és de tres mesos i que abans aquest tràmit el feien els treballadors de l'ajuntament, introduint-la al sistema manualment. Els sistemes informàtics s'han agilitzat i les dades entre administracions també es creuen, pel que els canvis tecnològics han propiciat que el procés es faci amb major celeritat i es redueixi el percentatge de prescripció. Ha posat l'exemple que els 2010-2011 es van posar unes 150.000 multes, de les quals 9.000 van prescriure. 

En aquest sentit, Mínguez ha remarcat que «el sistema no fa cap tria un cop es rep una multa, tots els ciutadans i les ciutadanes són iguals, inclosos els regidors». Per tant, «interpretar que el funcionari no fa bé la seva feina és una acusació molt greu que aquest equip de govern no permetrà», ha assenyalat la 1a tinent d'alcalde. La 1a tinent d'alcalde ha insistit que el procés és el mateix per a tothom i que se segueix amb total normalitat, sense diferències i ha lamentat que s'hagi volgut convertir en un «escàndol».


Comentaris

envia el comentari