Catalunya Diari

La Paeria es planteja una nova pujada del preu de l'aigua a Lleida

La Paeria es planteja una nova pujada del preu de l'aigua a Lleida| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 

El govern de la Paeria s'està plantejant una nova pujada del preu de l'aigua. Així ho ha confirmat aquest dimecres la tinent d'alcalde i presidenta de la Comissió informativa de gestió dels recursos, la seguretat pública i l'organització, Montse Mínguez, segons ha informat el grup municipal d'ERC-Avancem.

La formació d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem considera "inacceptable" aquesta proposta. Així mateix, el grup municipal recorda que el PSC, amb el suport de C's i el PP, van aprovar definitivament el passat 29 de desembre el Pressupost per al 2017, "en què es van incloure 2'5 milions d'euros per fer front a inversions pendents en el manteniment del servei d'abastament d'aigua, com a alternativa a la negativa dels grups de l'oposició a augmentar la tarifa, segons va assegurar el mateix govern".
 
Per aquest motiu, Esquerra considera que "l'equip de govern torna a incomplir la paraula donada, ja que ara vol fer marxa enrere només unes setmanes després d'aprovar-se el Pressupost per al 2017 i dos mesos després de donar llum verda a les ordenances fiscals sense contemplar una pujada del rebut de l'aigua".
 
Moció per evitar la pujada de l'aigua
Per la seva part, i amb la voluntat de cercar el màxim consens entre tots els grups municipals, i en defensa de la transparència i de l'interès públic, el Comú de Lleida impulsa una moció per al proper ple per evitar que es torni a aprovar una pujada de les tarifes de l'aigua "per silenci administratiu".
 
Per això, i per evitar que els ciutadans es trobin amb una pujada de l'aigua que ni tant sols s'ha debatut en el ple, el Comú proposa en la moció denegar expressament la sol·licitud de modificació de tarifes de servei de subministrament d'aigua i clavegueram presentada per la companyia el passat mes de novembre. Els altres acords de la moció estableixen la redacció d'un informe de denegació (segons decret 149/1988 de 28 d'abril sobre règim procedimental dels preus autoritzats i comunicats), comunicar els acords a la Comissió Catalana de Preus, instar a la Generalitat de Catalunya a derogar el decret 149/1988 de 28 d'abril sobre règim procedimental dels preus autoritzats i comunicats i a establir un procediment on sigui necessari una autorització o aprovació expressa de les corporacions i ens locals per autoritzar la modificació de preus dels serveis públics bàsics.


Comentaris

envia el comentari