Catalunya Diari

La Paeria escampa sal als carrers de Lleida per evitar la formació de gel

La Paeria escampa sal als carrers de Lleida per evitar la formació de gel| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La brigada municipal ha llençat fundents aquest dissabte al matí en diferents espais i carrers de Lleida per evitar que s'hi formessin plaques de gel, que dificultessin la circulació tant de vehicles com de vianants. Malgrat tot, la Guàrdia Urbana ha hagut de tallar al transit el vial que va des d’Alcalde Porqueres fins al Secà de Sant Pere, accessos del pavelló municipal Juanjo Garra, a causa de la perillositat que implica circular pel mateix. 

La boira gebradora d’aquest dissabte al matí i el fet que els termòmetres estiguin per sota dels zero graus facilita la formació de gel sobre l’asfalt, malgrat la intervenció dels operaris amb els fundents.
 
Aquestes actuacions s’estan fent en coordinació entre la Guàrdia Urbana i la brigada municipal des de primera hora del matí, essent un altre dels punts perillosos pel gel format la passarel·la de Renfe.
 
L’Ajuntament de Lleida fa una sèrie de recomanacions davant el perill que persisteixin les gelades. S’aconsella als ciutadans vigilar les canonades d’aigua, mantenint un rajolí d’aigua a les aixetes perquè no es congelin, i protegir els comptadors d’aigua dels habitatges, situats en molts habitatges en la part exterior d’aquests, com a mesures preventives davant aquesta onada de fred.
 
Totes aquestes actuacions formen part del Pla de Vialitat Hivernal de l’Ajuntament de Lleida per preservar la seguretat dels vianants i del trànsit rodat davant del risc de gelades. Aquest protocol contempla el control de l’estat de les vies públiques, en especial els accessos a Lleida per carretera, els ponts i les passarel·les i determinats carrers amb pendent o que presentin més risc. Si les temperatures són baixes i si hi ha humitat, es procedeix a l’estesa de fundents, com ha estat el cas d’avui. L’Ajuntament de Lleida disposa d’una reserva de 200 tones de potassa.
 
Al Pla de Vialitat Hivernal intervenen treballadors de les brigades municipals i de l’àrea de Projectes i Obres de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat juntament amb les empreses de serveis Ilnet i Àrids Romà, amb permanent coordinació amb la Guàrdia Urbana.


Comentaris

envia el comentari