Catalunya Diari

La Paeria estudia ampliar els llits de l'alberg municipal de cara a la propera campanya de la fruita

La Paeria estudia ampliar els llits de l'alberg municipal de cara a la propera campanya de la fruita| Text i fotografia: ACN

L'Ajuntament de Lleida estudia la possibilitat d'incrementar amb vista a la pròxima campanya de la fruita els llits disponibles a l'Hostal Jericó, que desenvolupa les funcions d'alberg municipal, o en algun altre espai per poder atendre totes les demandes d'allotjament que rep i que durant l'estiu s'incrementen per l'arribada de temporers a la ciutat.

Actualment, l'alberg disposa de 112 llits tot i que fa unes setmanes es van ampliar fins als 137, gràcies a la cessió de llits plegables per part de Creu Roja, per tal de poder acollir els temporers que es trobaven acampats fins al 12 d'agost a la plaça del Seminari. Tot i això, aquests darrers dies l'alberg ha omplert tots els llits disponibles.

L'alcaldessa accidental de Lleida, Montse Mínguez, ha explicat que des de la Paeria, juntament amb les entitats que treballen en l'atenció a temporers a la ciutat, estan analitzant la situació ja pensant en la pròxima campanya de la fruita. Cal tenir present que l'Ajuntament de Lleida donarà per finalitzada enguany la campanya d'atenció a temporers el 21 d'agost malgrat que més enllà d'aquella data seguirà garantint els serveis bàsics als temporers després d'analitzar de forma individualitzada i cas per cas la necessitat de cada persona.

Així mateix, Mínguez ha insistit en la necessitat que la resta d'administracions, Estat i Generalitat espacialment, també s'involucrin en l'atenció dels temporers que cada estiu arriben a la capital del Segrià i poblacions pròximes buscant feina a la campanya de la fruita.


Comentaris

envia el comentari