Catalunya Diari

La Paeria licita la rotonda de la Caparrella

La Paeria licita la rotonda de la Caparrella| Redacció - Fotografia: Google Maps

 La construcció de la rotonda de la Caparrella, que tindrà un diàmetre exterior de 58 metres i un diàmetre interior de 42 metres, dos carrils de 4 metres i voreres exteriors de 2 metres, té un pressupost de 516.243 euros i un termini d’execució de 10 mesos. Amb aquesta actuació es pretén donar seguretat en una cruïlla on s’han produït diversos accidents i, a més, es facilitaran totes les incorporacions entre la carretera principal i la via d’accés al complex de la Caparrella i al polígon Creu del Batlle.
 
El projecte inclou la millora i adequació dels carrils d’accés a la nova rotonda des de Lleida i en direcció a Alcarràs, així com la renovació de tota la xarxa de servies i la instal·lació de nou enllumenat. S’inclou, també, reconvertir l’espai destinat al voral de la calçada de sortida de la ciutat com a carril bici, separat del trànsit de vehicles mitjançant una barrera prefabricada de formigó.
 
Segons els estudis de trànsit i les dades de l’Ajuntament de Lleida i del Ministeri de Foment, a partir dels aforaments que s’han realitzat en els darrers anys, actualment circulen per aquesta zona 25.000 vehicles diaris en els dos sentits de circulació, amb una estimació que un 7,5% són vehicles pesats (uns 1.800).
 
Aquest projecte es duu a terme en virtut del traspàs de la titularitat dels trams urbans de la xarxa de carreteres de l’Estat al terme municipal de Lleida a la Paeria per part del Ministeri de Foment l’any 2008. La resta d’actuacions es licitaran entre finals d’any principis del 2014.
 
La resta de les actuacions del projecte de reordenació de la N-II, les dues rotondes abans esmentades, així com la construcció de calçades laterals per donar servei a la zona industrial, comercial i de restauració de la sortida de Lleida a l’avinguda de l’Exèrcit, es licitaran de forma progressiva entre finals d’aquest any i principis del 2014.


Comentaris

envia el comentari