Catalunya Diari

La Paeria multa Arran amb 500 euros per enganxar quatre cartells en un contenidor abandonat

Arran considera la decisió del consistori «inacceptable»

Els contenidors estaven al Mercat del Pla | LleidaDiari.cat

Cinc joves de la ciutat, militants de l'Arran Lleida, han estat multats per l'Ajuntament de Lleida amb multes que sumen fins a 500 euros, per enganxar quatre cartells a un contenidor inutilitzat del Mercat del Pla, que poc després va ser retirat pel mateix consistori. La multa arriba gairebé un any després que cinc joves enganxessin els cartells en un dels contenidors que, segons Arran, estava situat en el solar que la Paeria va cedir al Casal Popular de Joves però que amb l'obertura dels outlets, «d'un dia per l'altre i sense avisar va ser ocupat pel projecte elitista del Mercat del Pla». A més, la Paeria, ha aplicat un agreujant a la multa amb l'excusa que la Guàrdia Urbana va interceptar 118 cartells als joves que suposadament també haurien estat penjats en llocs no autoritzats, malgrat que aquests no havien estat penjats, no disposaven de cola per fer-ho i desconeixien si la intencionalitat era penjar els cartells en llocs no autoritzats.

Davant això, Arran considera que aquesta multa «és una actuació política, del tot inacceptable i desorbitada». «L'únic motiu pel qual es multa a aquestes persones és la seva vinculació amb organitzacions de l'esquerra independentista. Volem deixar ben clar que això és repressió política: es pretén perseguir l'activitat d'un col·lectiu crític amb l'estat de les coses a través d'ofegar-lo amb aparents sancions administratives», asseguren.

En aquest sentit, Arran afegeix que es tracta d'un fet especialment greu que un ajuntament «suposadament democràtic faci ús de les ordenances municipals per silenciar les veus dissidents i per evitar la difusió i l'expressió de les seves activitats». Després que La Paeria hagi resolt negativament totes les al·legacions, Arran Lleida estudiarà quines vies poden seguir a partir d'ara.


Comentaris

envia el comentari