Catalunya Diari

La Paeria obrirà un expedient sancionador a River Lleida

La Paeria obrirà un expedient sancionador a River Lleida| Laura Biela - Fotografia: River Lleida

des d'on va caure Maria Suils el passat 14 d'abril

En un primer moment, hores després de l'accident, els Mossos d'Esquadra van notificar que el local complia amb la normativa i que tenia tots els permisos en regla. Segons fonts de la Paeria, consultades per lleidaalminut.com, "després de la inspecció dels Mossos, el Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida va continuar investigant el projecte i ha corroborat que l'actual ús de la terrassa no s'adiu al projecte inicial". En aquest sentit, expliquen que al 2009, la Paeria va obligar a l'empresa a habilitar una sortida d’emergència, que es va ubicar en aquesta terrassa. "És per això, que aquest espai només es podia utilitzar en casos de emergència", asseguren les mateixes fonts.

Per la seva banda, l'administrador de la discoteca, José Antonio Hidalgo, assegura que "l'únic impediment que se l'hi havia posat des del Consistori era que no hi hagués cap activitat a la terrassa". No obstant, des de la Paeria afirmen que "solament es podia sortir a la terrassa en cas d'emergència". Així mateix, asseguren que segons diverses fotografies consultades "es pot veure mobiliari d’ús públic en aquest espai, quan no ho podien tenir". Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Lleida ha decidit obrir un expedient sancionador a aquesta discoteca, al no complir els requisits establerts.

El que Hidalgo no entén es perquè la Paeria els prohibeix ara l'ús de la terrassa i no els ha dit res fins ara. En aquest sentit, des de l'Ajuntament expliquen que les inspeccions rutinàries que es fan dels diversos locals són relacionades amb el soroll, l’aforament i les sortides d'emergència, entre d'altres aspectes, però no amb les llicències.

La jove, estable dins de la gravetat

Mentre, Maria Suils Esteve experimenta una petita millora. Des d'aquest dimecres, està estable dins de la gravetat. Segons fonts de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, la jove està més estabilitzada, però que segueix en coma i que està molt greu: "Segueix a la UCI i molt greu, tot i que ara està una mica més estabilitzada", afirmen.


Comentaris

envia el comentari