Catalunya Diari

La Paeria paga el bitllet del bus a cinc temporers per anar a treballar a altres ciutats de l'Estat

L'Ajuntament assegura que enguany els serveis socials municipals han estat «sobrepassats» per l'allau de temporers

Imatge d'un temporer de la fruita | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha pagat aquest estiu un bitllet d'autobús a cinc temporers que havien arribat a la ciutat per participar en la campanya de la fruita després que aquests haguessin sol·licitat l'ajuda dels serveis socials municipals per desplaçar-se a altres zones de l'estat per poder treballar en altres campanyes agràries. El regidor de Polítiques per als drets de les persones, Xavier Rodamilans, ha reconegut que els serveis socials municipals s'estan sentint «sobrepassats per l'allau» de temporers que ha arribat aquesta campanya a Lleida. En aquest sentit, ha explicat que la Paeria té comptabilitzats més d'una seixantena de temporers que dormen al carrer a la ciutat i, en aquest sentit, ha explicat que dimarts vinent se celebrarà, a petició de l'Ajuntament de Lleida, una reunió amb les diferents administracions i agents implicats per buscar solucions a aquesta situació. L'objectiu, segons Rodamilans, és que «no hi hagi ningú que ho necessiti dormint al carrer a la ciutat de Lleida».

Rodamilans ha explicat que no és el primer cop que l'Ajuntament de Lleida paga el viatge a temporers a altres zones agràries de l'Estat i ha remarcat que la mesura es pren analitzant la problemàtica de cada persona i si així ho consideren convenient els serveis socials, després que el temporer hi hagi acudit sol·licitant ajuda perquè no pot pagar-se el viatge per anar treballar en altres campanyes agràries de temporada en altres indrets de l'Estat. El regidor ha remarcat que, a diferència de l'any 2016 en què «vam acabar raonablement satisfets de l'acollida a temporers, aquest any, en què hi havia moltes ofertes de treball, hem tingut una allau de temporers però que surt del que són estrictament els serveis socials».

En aquest sentit, ha explicat que «ens hem trobat que moltíssima gent que ve a Lleida ja arriba amb un lloc de treball però per diversos motius renuncia a poder estar en un allotjament» i «acaba ocupant el carrer, cosa que crea un problema de pèrdua de drets» perquè «la responsabilitat de la Paeria és que a Lleida no hi hagi ningú que ho necessiti dormint al carrer», ha manifestat. Xavier Rodamilans ha destacat que «gràcies a les polítiques de la Paeria» l'alberg Jericó es troba al 100% de la seva ocupació, ja que cada dia els serveis socials municipals hi deriven 105 persones, amb o sense contracte de treball. «Però la nostra preocupació és que no es quedi ningú dormint al carrer sense que hagi passat abans pels serveis socials», ha remarcat.

 


Comentaris

envia el comentari