Catalunya Diari

La Paeria realitza millores a la canera municipal

La Paeria realitza millores a la canera municipal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLa primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, han visitat l’actuació que, amb un pressupost d’uns 50.000 euros inclosos en les inversions que fa l’empresa Aigües de Lleida, ha consistit, principalment, en la millora del desguàs de la depuradora de la canera que alhora donarà servei a les Carmelites Descalces i les instal·lacions de les brigades municipals. Aquesta millora en la depuradora, que ja està finalitzada, permet fer un tractament correcte de l’aigua residual dels dos centres, com ha explicat Camps.

A més, dins d’aquesta actuació s’ha remodelat una gàbia a la zona de quarantena per tal de condicionar-la per als animals més delicats: cadells, femelles en estat de gestació o criant, així com els animals malalts. En aquesta zona s’ha posat, a més, una pantalla protectora com a font de calor. Així mateix, també s’està habilitant una zona tancada de la part posterior de la canera per poder treure els gossos a passejar, perquè corrin en semillibertat en un terra sense asfaltar.

74 adopcions al 2013
El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha explicat que bona part d'aquests animals s'adopten o bé es tornen als seus propietaris si el gos porta xip, tal i com marca la llei. Així, durant el 2013 s’han adoptat un total de 74 gossos i uns altres 66 han estat recuperats pels seus amos (tall de veu Josep Barberà). Aquest any, s’han recollit 238 gossos abandonats. Actualment, la canera acull un centenar de gossos.

Barberà ha destacat que en els últims anys la Paeria ha realitzat diferents actuacions de millora a la canera municipal amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals que hi estan acollits i afavorir un ambient òptim que faciliti l’adopció per part de les famílies interessades.

Continua la manca de transparència, segons ICV
El grup municipal d'ICV va denunciar el passat 11 d'octubre al Síndic de Greuges de la Paeria l'opacitat de l'Ajuntament en la gestió de la gossera municipal. En aquella visita van quedar palesos molts problemes relacionats amb la gestió de la canera. Tot i això, la Paeria va negar en tot moment l'existència de problemes, i va afirmar que tot funcionava correctament. Després d'aquestes millores, ICV afirma que "queda ben clar que la nostra denúncia anava per bon camí, i que la canera municipal no funcionava tan bé com va afirmar l'Ajuntament. Per aquest motiu, exigim a la Paeria claredat en referència a la situació de la canera i la garantia dels drets dels animals que hi viuen".


El futur passa per crear un projecte participatiu, creat per totes les persones preocupades per aquest tema. És molt necessari començar a pensar en la creació d'un refugi animal amb un bon treball de voluntariat animalista i treballar activa per la dignitat dels gossos i gats que hi conviuen. Això garantiria una millora en la gestió del servei, i, com ha demostrat la gestió en ajuntament on ICV participa del govern municipal, un estalvi en la despesa per la ciutat.


Comentaris

envia el comentari