Catalunya Diari

La Paeria relleva a Camps sense el seu vot i l'abstenció de l'oposició

La Paeria relleva a Camps sense el seu vot i l'abstenció de l'oposició| Text i fotografies: EP

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha formalitzat aquest divendres el canvi de cartipàs proposat per l'alcalde, Àngel Ros, amb el cessament de Marta Camps com a primera tinent d'alcalde i portaveu del seu grup sense el vot de la ja regidora rasa i la abstenció de l'oposició.

El cessament de la directora d'Urbanisme, Teresa Serentill, ha tingut el mateix resultat en una sessió en què Montse Mínguez ha estat nomenada primera tinent d'alcalde i portaveu i s'ha escenificat el canvi de les cadires.

La sessió ha donat també amb els vots socialistes llum verda a la conversió de l'Empresa Municipal d'Urbanisme en Oficina municipal d'urbanisme.

El ple ha aprovat amb els vots socialistes i l'oposició de la resta l'execució d'un informe que planteja formalitzar suplements salarials a 170 treballadors del consistori enmig de protestes de la plantilla.

Marta Camps, que ha arribat puntual, ha ocupat la cadira de la bancada socialista en la qual protocol havia posat el seu nom i ha vist com Mínguez ocupava la que ella tenia fins ara a la taula presidencial; Ros ha evitat passar prop de Camps i no s'han creuat paraula.

La socialista ha intervingut al principi de la sessió per avançar que s'acollia al seu dret de no votar, i ha fet declaracions a la premsa al final de la sessió en què ha considerat que ha sobrat "cinisme i hipocresia" per part de Ros i d'alguns dels seus companys de partit. En declaracions als mitjans, ha assenyalat que després que ella fes públics els seus ingressos de l'Ajuntament (57.000 euros de salari i 105 en dietes), ara és el torn que altres regidors i Ros facin el mateix.

"Tinc la consciència molt tranquil·la", ha afirmat Ros en una de les seves intervencions sobre el canvi de cartipàs, en què ha insistit que en qualsevol institució es produeixen cessaments per caiguda de confiança. I ha tancat dient: "Era la meva obligació actuar i fer canvis organitzatius, si considerava que era millor per a l'organització".


Comentaris

envia el comentari