Catalunya Diari

La Paeria repara l’esfondrament de la calçada produït aquest dissabte a Rovira Roure, prop del Passeig de Ronda

La Paeria repara l’esfondrament de la calçada produït aquest dissabte a Rovira Roure, prop del Passeig de Ronda| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, s’han desplaçat al lloc de la incidència per conèixer amb més detall els fets, que no han causat cap ferit. Camps ha explicat que es tracta d’un esfondrament important, donat que la base de sota de la calçada està buida i, després de les comprovacions que ha fet la companyia Aigües Lleida, ha confirmat que la causa de l’esvoranc ha estat una fuita d’aigua en el col·lector d’aigües residuals que passa pel costat de la zona afectada. Sembla que la base de la calçada s’ha anat arrossegant per l’efecte de filtració d’aigua i que això hauria provocat enfonsament. Després d’obrir el tram afectat, els tècnics de la companyia han determinat la causa i ara estan buscant el punt per on s’ha produït la fuita.
 
A primera hora de la tarda, mentre es realitzaven els treballs de reparació s’ha produït de forma fortuïta el trencament d’una canonada de gas. Gas Natural ha procedit a tallar el subministrament del servei, que ha afectat uns 250 abonats de la companyia, i cap a les 19.30 hores d’aquesta tarda ja s’ha reprès. Per tant, tots els serveis estan garantits i funcionen amb normalitat a la zona on ha tingut lloc la incidència.
 
La tinenta d’alcalde ha apuntat que els treballs que s’han iniciat aquest migdia s’allargaran probablement fins el dilluns al matí, ja que a banda d’omplir i de tapar el forat amb terra i de tornar a asfaltar, els tècnics d’Aigües de Lleida han de reparar el punt on s’ha produït la fuita. El col·lector està situat a uns tres metres de profunditat. Aigües de Lleida ha descartat des del principi que es tractés d’una filtració d’aigua potable perquè els serveis tècnics haurien detectat la baixada de pressió a la cases. En canvi, les filtracions procedents del col·lector són més difícils de detectar. Camps ha comentat que en altres ocasions, es produeixen esfondraments parcials a la calçada que avisen, però que en aquesta ocasió la calçada ha resistit molt perquè estava molt forta i omplerta de formigó i l’esfondrament s’ha produït directament.
 
La Guàrdia Urbana ha tallat la circulació per accedir a l’avinguda Rovira Roure des del Passeig de Ronda i els agents municipals estan fent tasques de regulació i d’ordenació del trànsit en aquest punt circulatori. De fet, mentre es reparava la canonada de gas han tallat les dues direccions de la via. Els agents actuaran en aquesta zona mentre durin els treballs i en funció de l’evolució es determinarà quines mesures de desviament o de trànsit s’adopten i es procedirà a senyalitzar-ho.
 
També s’ha informat dels fets als diferents serveis públics, com els hospitals Arnau de Vilanova, el Santa Maria, els transports públics d’autobusos, taxis, entre altres, per l’afectació en el trànsit, així com també als comerciants de la zona perquè pugin descarregar i operar convenientment.


Comentaris

envia el comentari