Catalunya Diari

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Lleida demana una cimera a la Paeria per treballar plegats

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Lleida demana una cimera a la Paeria per treballar plegats| Redacció - Fotografia: Indignats LleidaEn aquest document, afirmen que el servei d'atenció a les famílies amb problemes amb les seves hipoteques o lloguers, en funcionament des del passat 22 de gener, és "absolutament insuficient i respon a altres necessitats polítiques que no són les dʼatendre correctament a les famílies que han perdut el seu dret d'accés a lʼhabitatge". En aquest sentit, consideren que "la política de lʼajuntament en els temes de desnonaments i dret a lʼhabitatge és completament erràtica".

Així mateix, des de la PAH Lleida també consideren que la Paeria "es nega a la participació dels moviments socials, entitats, organitzacions o sindicats. És pura negligència no parlar amb entitats que porten temps tractant el tema, coneixen el terreny, i saben quines són les polítiques públiques necessàries a realitzar". A més, consideren que socialment en una ciutat on hi ha més de 3.000 pisos buits "no s'estiguin realitzant una veritable política de pressió a les entitats financeres per crear una xarxa dʼhabitatge social que respongui a les veritables necessitats de la ciutadania".

Per tots aquests motius proposen:
- Una trobada dʼurgència entre els màxims responsables municipals i la PAH de Lleida per tal de tractar els següents temes:
- Treballar plegats per declarar a Lleida com a ciutat Lliure de desnonaments.
- Treballar conjuntament per la creació dʼuna Taula de Coordinació Local pel Dret a lʼHabitatge que respongui a les necessitats de la ciutadania i no als interessos polítics de lʼequip de govern. Cal condemnar les anteriors polítiques dʼhabitatge de lʼajuntament, com perverses i fomentadores del drama actual i començar a treballar de nou pels interessos de la ciutadania. Cal començar a establir les polítiques municipals bàsiques que rebaixin el patiment en aquesta dramàtica situació. Altres ciutats com Girona estan realitzant un gran treball al respecte.

- Treballar conjuntament per pressionar a les entitats bancàries per la posada en circulació de tots els habitatges buits que actualment hi ha a la ciutat.

- Retirar dipòsits i línies de crèdit com administració pública a totes aquelles entitats bancàries que es neguen a concedir la Dació en Pagament, el lloguer social o aturar els desnonaments, per tal de pressionar-les a lʼhora de negociar amb elles. Especialment amb Caixa Penedès, Ibercaja, UNNIM i BBVA , els bancs que més entrebancs estan posant.

- Treballar un Acord per a que la Guàrdia Urbana no intervingui en cap desnonament. També demanem la dissolució dels cos antidisturbis de la Guàrdia Urbana per considerar-lo absolutament innecessari.


Comentaris

envia el comentari