Catalunya Diari

La Policia Nacional desmantella una plantació industrial de marihuana a Lleida

La Policia Nacional desmantella una plantació industrial de marihuana a Lleida| Redacció - Fotografia: Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Lleida una nau habilitada per a la producció industrial de marihuana. En total s'han intervingut més de 2.300 plantes de droga i 105 focus d'alta potència, a més de divers material elèctric i productes químics destinats al cultiu, valorat tot això en diversos milers d'euros.

L'organització alimentava l'enorme hivernacle amb la intenció d'obtenir diverses collites a l'any. Les dues persones arrestades fins ara s'encarregaven de la cura i custòdia de la plantació. L'operació s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració d'un ciutadà que va advertir de la situació a través del correu [email protected] Aquest va denunciar que tenia sospites fundades sobre l'existència d'una plantació il·legal de marihuana a la província de Lleida. Després de realitzar les primeres gestions dels agents van confirmar la presència d'una organització de narcotraficants que havia establert una plantació de marihuana d'enormes dimensions en una nau situada a la província catalana, en un petit polígon industrial.
 
Poc temps després els investigadors van identificar i localitzar els encarregats de la plantació il·legal, que van resultar ser dos individus de nacionalitat marroquina. Un cop recollida tota la informació sobre els sospitosos, els agents van registrar la nau i van arrestar aquests dos individus. La investigació policial continua oberta per tal d'aconseguir la completa desarticulació de la banda.
 
El cultiu desmantellat tenia capacitat per produir centenars de quilos d'estupefaent en cicles de collita d'entre dos i tres mesos. A més, per alimentar d'energia tots els aparells de la nau industrial van realitzar un frau a la línia elèctrica del polígon.
 
Amb aquesta operació s'ha aconseguit desmantellar una nau destinada a la producció de cànnabis a nivell industrial i s'ha arrestat fins ara a dues persones. En el registre practicat a l'hivernacle il·legal, els agents han confiscat 2.332 plantes de marihuana amb un pes brut de 244 quilos, 105 focus i material i productes destinats al cultiu de l'estupefaent, a més d'una arma de foc que es va localitzar al costat de el llit d'un dels detinguts.
 
La investigació s'ha dut a terme per agents de la UDICO Central, pertanyent a la Comissaria General de Policia Judicial i de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari