Catalunya Diari

La Policia Nacional destapa una trama de contractes falsos per defraudar la Seguretat Social

La Policia Nacional destapa una trama de contractes falsos per defraudar la Seguretat Social| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 L'operació s'emmarca en les activitats de recerca que des de la Unitat contra Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Comissaria Provincial de Lleida i la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Lleida, es duen a terme per a la localització i detecció de les denominades "empreses fictícies", aquelles que tot i existir sobre el paper no tenen cap tipus d'activitat laboral.
 
Els fets es remunten al passat mes de gener quan, en una actuació conjunta, es va inspeccionar un forn obrador situat a la capital, on haurien contractat per a la seva activitat a 41 persones en un període de dos anys. Al lloc es va trobar a dues persones treballant, una d'elles en situació irregular, que treballava entre deu i dotze hores diàries per un sou de gairebé 400 euros.
 
Les investigacions practicades van posar de manifest que es tractava d'una empresa fictícia "Mixta", aquelles que emparant-se sota una activitat real, formalitzen contractes de treball falsos de mutu acord amb els suposats treballadors a canvi de certes quantitats de diners. Amb això aconsegueixen, en funció dels períodes d'alta a la Seguretat Social, la cotització mínima legal per, un cop finalitzada la relació laboral fictícia, accedir al cobrament de prestacions per atur.
 
Com a conseqüència de l'anterior, l'empresa va contreure un deute amb la Tresoreria General de la Seguretat Social en el període investigat de 72.947 euros en concepte de quotes no ingressades dels suposats treballadors, i es va desemborsar indegudament per part del Servei Públic d'Ocupació Estatal la quantitat de 58.866 euros aproximadament en concepte de prestacions per atur, havent-se paralitzat el cobrament de les mateixes un cop detectat el frau.


Comentaris

envia el comentari