Catalunya Diari

La Sala de la Pau del cementiri municipal estrena els nous vitralls

La Sala de la Pau del cementiri municipal estrena els nous vitralls| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 



Aquesta actuació, que correspon a la segona fase de les  obres i que compta amb un pressupost de 57.000 euros, ha consistit en fer els tancaments de la sala perquè pugui ser plenament operativa per tal d’acollir cerimònies i actes de qualsevol confessió religiosa, com ha explicat el paer en cap (arxiu de so 1)
 
L'autor dels vitralls és Pere Valldepérez, un dels vitrallers amb més ressò internacional del nostre país. Va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona fundada el 1929. Després d'obtenir diversos premis d'àmbit nacional i internacional va establir-se a la ciutat comtal l'any 1975 i des del 1989 és professor de l'Escola Massana. Entre la seva obra destaca el disseny de 130 metres quadrats de vidre gravat a l'àcid per al Saló Gaudí de l'Aeroport de Barcelona, projectat per Òscar Tusquets; tres vitralls, dissenyats pel pintor Àngel Jové, per a la Universitat de Lleida; la làmpada-claraboia de 200 metres quadrats per a l'auditori de Las Palmas de Gran Canaria, també d'Òscar Tusquets i Guillén (Barcelona, 1941); i el vitrall de la rosassa de la Catedral de Tortosa. Ha dut a terme restauracions de vitralls arreu d'Espanya destacant especialment la ciutat de Barcelona: Palau de la Música Catalana i la basílica de Santa María del Mar.
 
La Sala de la Pau compta amb una sala de 165 metres quadrats, amb 100 seients i un aforament de 160 persones per destinar-la a usos múltiples relacionats amb els ritus funeraris. La Sala de la Pau, un espai volumètric situat just a l’entrada del cementiri pel carrer Francesc Bordalba, s’ha construït amb l’objectiu d’aconseguir un espai neutre, diàfan i simbòlic a partir de formes geomètriques simples, ja que la sala està feta a partir de quatre pilastres que suporten una llosa lleugera quadrada i plegada en diagonal i col·locada sobre l’eix de la composició arquitectònica definida per la porta i el porxo d’accés al departament de Sant Crist.
 
En total, hi ha una superfície de 267 metres quadrats. Els nínxols capella estan encarats cap a l’exterior, de manera que donen una forma octogonal de tancament interior i permeten obtenir una superfície diàfana a l’interior de la sala. Hi ha 8 edificis amb un total de 30 nínxols capella, vuit dels quals disposen de dos receptacles independents i una ossera cada un d’ells.
 
També es va instal·lar nou enllumenat ornamental amb projectors encarats a la sota coberta de la sala polivalent, combinats amb llums rasants de senyalització dels accessos i llums ornamentals de posició. També es va urbanitzar les voreres i espais annexes dins de l’àmbit d’actuació.



Comentaris

envia el comentari