Catalunya Diari

La sèrie 'La Luz y el misterio de las catedrales' ha dedicat un capítol a la Seu Vella de Lleida

La sèrie 'La Luz y el misterio de las catedrales' ha dedicat un capítol a la Seu Vella de Lleida| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Conduit per l’arquitecte i dibuixant, José María Peris 'Peridis', es posarà l’atenció en els vuit segles d’història del turó, incidint en aquells aspectes més destacats, com que és la única catedral d’Espanya que ha estat militaritzada o la seva particular fisonomia.
 
Les explicacions sobre la Seu Vella les faran experts del monument, com l’historiador i director del Consorci del Turó, Josep Tort; la directora del Museu de Lleida, Montse Macià, o la professora de la Universitat de Lleida, Inmaculada Lorés. A través de les seves indicacions, s’obriran les portes del monument més representatiu de la ciutat, que després de tres segles sense culte es manté actiu i en constant millora.
 
'La luz y el misterio de las catedrales' és una sèrie documental que descobreix les llegendes i els secrets de les set catedrals espanyoles més importants . És una coproducció de la Fundació Santa María la Real i TVE, que permet conèixer el passat, el present i el futur d’aquests indrets des de diferents perspectives. Així, s’aproximarà a les catedrals de Burgos, Oviedo, Santiago de Compostela, Cuenca, Lleida, Barcelona i Jaca. La sèrie està patrocinada per la Fundació Endesa amb la col·laboració de Paradors Nacionals.
 
L’episodi també es podrà veure pel Canal Internacional.Comentaris
Felip
Ha costat massa anys que algú amb prou repercusió mediàtica es decidís a donar a conèixer a la resta d'Espanya la tràgica història de la Seu Vella. Moltes gràcies al Sr. Peridis.

envia el comentari