Catalunya Diari

La Seu Vella de Lleida reobre el seu campanar

La Seu Vella de Lleida reobre el seu campanar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’alcaldessa accidental, Sara Mestres, acompanyada del regidor de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, han visitat les obres que s’hi estan realitzant. Durant la visita, Mestres ha fet una crida als lleidatans a "que coneguin la Seu Vella i a que ajudin a difondre el nostre patrimoni més emblemàtic". Per la seva banda, Tort ha explicat que les obres de millora han inclòs la rehabilitació dels arbotans al campanar, una peça en forma d’arc que uneix el pinacle amb la part del templet. "D’aquestes peces en quedava una d’original, i ara ja tornen a haver-hi vuit", ha remarcat Tort. Les millores també s’aprecien significativament al balcó del campanar, on ara es pot apreciar "una imatge de filigrana gòtica molt interessant", segons el director del consorci.

Tort ha destacat, durant la visita, que s’ha acordat una millora substancial dels equips de seguretat presents al campanar, minimitzant l’impacte dels elements de control. Finalment, el director del consorci ha afegit que s’està estudiant, un cop enllestides les obres de millora, la possibilitat de poder fer la visita al perímetre del balcó gòtic del campanar. "Un fet que afegiria interès a la visita al monument", ha explicat.

Les obres de rehabilitació, a bon ritme
Les obres de rehabilitació consisteixen en la col·locació d’una gran bastida per fer la restauració de la façana de la torre principal amb l’objectiu de consolidar els murs i restituir els elements per garantir-ne la seguretat. Així mateix, es farà una neteja integral de tota la façana, així com la restauració dels elements esculturals i la regeneració de tot l’enllosat i, per tant, l’aïllament de les terrasses. La previsió és que les obres, que segueixen a bon ritme, acabin a finals d’any.

El regidor de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’ascensor que puja des de l’Eix Comercial fins a la Seu Vella és a partir d’ara gratuït, fet que facilitarà l’accés dels visitants al conjunt monumental. D’altra banda, Larrosa ha explicat que, malgrat que les obres de restauració que s’estan realitzant poden dissuadir algun turista, en general es manté els mateix nivell de visitants, especialment estrangers. En aquest sentit, ha destacat Larrosa, "tots els serveis turístics de la ciutat, com el Bus Turístic i els serveis d’atenció al visitant, estan funcionant amb normalitat".


Comentaris

envia el comentari