Catalunya Diari

La Subdelegada del Govern impulsa l’ampliació d’horari de la duana de Lleida

La Subdelegada del Govern impulsa l’ampliació d’horari de la duana de Lleida| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Manso s’ha compromès a impulsar davant el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la necessitat d’ampliació de l’horari de funcionament de la duana de Lleida i ha remés al Ministeri l’informe elaborat per Afrucat a petició de la Subdelegació per tal de poder justificar aquesta necessitat tenint en compte que el sector fruiter lleidatà valora com a molt correcte el funcionament de la duana de Lleida.
 
És per això que la subdelegada defensarà davant del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la contractació d’un nou funcionari que pugui assumir l’ampliació d’horari i de servei a la duana de Lleida i, en el cas que Madrid accedeixi a la petició, es traslladarà al sector productor si l’ampliació d’horari cal fer-la els dissabtes al matí o bé a les tardes de dilluns a divendres.
 
Segons Afrucat, les exportacions de fruita fresca catalanes a tercers països que requereixen inspecció duanera s’han incrementat notablement en els darrers anys la qual cosa "requereix un augment dels mitjans per atendre les necessitats del sector de la fruita fresca".
 
Les dades d’Afrucat apunten que durant l’estiu de 2012, Edullesa va comptabilitzar 3.033 certificats fitosanitaris per a l’exportació de fruita, mentre que al 2011 se’n van tramitar 2.680 certificats. Per la seva banda, la duana de Vilamalla va certificar un total de 57 milions de quilos de fruita fresca, dels qual un 83% procedeix de Lleida. L’ampliació d’horari de la duana de Lleida permetria descongestionar la de Vilamalla i, tal i com ha apuntat la subdelegada: "Podríem millorar el servei que es presta a un sector tan estratègic com el de la fruita fresca que ha augmentat les exportacions any rere any".  
 
El servei duaner de l’Estació Duanera Lleidatana S.A. (Edullesa) que presta la Subdelegació del Govern a Lleida per encàrrec de la Subdirecció general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, té caràcter diari de dilluns a divendres  i horari flexible per adaptar-se als horaris de càrrega  de les centrals de producció i dels punts d’embarcament de les mercaderies. La Subdelegació és l’encarregada de les inspeccions fitosanitàries de tots els productes vegetals que s’exporten a països no comunitaris i a les Illes Canàries. 


Comentaris

envia el comentari