Catalunya Diari

La UdL nomena a Joan Manel Serrat Doctor Honoris Causa

L'acte institucional té lloc aquest dimecres a l'Auditori Enric Granados

Joan Manel Serrat aquest dimecres a la UdL | LleidaDiari.cat

 

Joan Manel Serrat rep aquest dimecres el reconeixement com Doctor Honoris Causa de la Universitat de Lleida (UdL) en un acte que tindrà lloc a l'Auditori Enric Granados. El popular cantautor català ha posat de relleu la seva satisfacció per rebre aquest reconeixement que, segons ha afirmat, es tracta d'un reflex de qui ha representat i representa per a la societat catalana. Entrar a formar part del món universitari hauria estat «impensable» fa uns anys per Serrat. No obstant això, aquest dimecres ha assegurat que «la universitat ja s'ha obert en l'actualitat i realitat quotidiana». En relació a l'atemptat d'aquest dilluns al concert de l'Ariana Grande al Manchester Arena, Serrat ha lamentat que els governs no facin res per aturar el que ha titllat de «guerra global».

Segons l'artista, aquest problema no se soluciona ficant més seguretat als concerts, sinó que s'ha de reflexionar sobre què és el que porta als terroristes a dur a terme aquest tipus d'actes que són «un acte de falta de respecte cap a la seva vida i la dels altres». També ha fet una crítica a la societat d'avui en dia que, tal com ha dit Serrat, «no és capaç de plantar cara als governs».

 

En aquest sentit, Roberto Fernández, rector de la UdL, ha volgut remarcar el valor del coneixement artístic que, més enllà del científic, també representa els valors de la universitat d'avui en dia. Finalment, i en relació a l'atemptat d'aquest dilluns al concert de l'Ariana Grande al Manchester Arena, Serrat ha volgut condemnar els fets i ha denunciat la poca implicació dels governs al respecte. També ha llançat un missatge crític a una «societat que no és capaç de plantar cara al què està passant».Comentaris

envia el comentari