Catalunya Diari

La UGT demana millores en les condicions dels autònoms de Lleida

Els sectors que lideren el col·lectiu són el de serveis (hostaleria, turisme i comerç tradicional), i l'agricultura i ramaderia

La CTAC de la UGT ha reclamat aquest dimecres més mesures per a «protegir» el col·lectiu dels autònoms. Concretament, a Catalunya hi ha un total de 551.641 treballadors autònoms, a Lleida són 39.492, que representen el 7,15% del total. Els sectors que lideren el col·lectiu són el de serveis (hostaleria, turisme i comerç tradicional), i l'agricultura i ramaderia. Un 64% són homes i unes 36 dones. Quant a la cotització, el 80% ho fa per la base mínima de 919,89 euros, el que equival a una repercussió en la pensió de 705 euros. Per millorar la situació d'aquests treballadors, des del sindicat han proposat una sèrie de mesures com la possibilitat deduir l'àpat fins a 26 euros el dia, deduir el 30% de les despeses de llum, aigua, internet i gas quan l'activitat es realitzi a casa i augmentar la tarifa plana de 50 euros de sis a dotze mesos. 

Altres de les propostes de la CTAC de la UGT és la bonificació del 100% a la baixa per maternitat, paternitat i adopció, així com la protecció in itinire, és a dir, la que contempla els desplaçaments de casa a la feina i de la feina a casa. També demanen la modificació de la base de cotització quatre vegades l'any, reincorporació després de l'embaràs a la Tarifa Plana, la devolució d'ofici de l'excés de la cotització per la pluriactivitat i la cotització segons el benefici net, entre d'altres. Per comarques, la del Segrià és la que més autònoms té amb un total de 15.855. Seguidament, se situa la comarca de la Noguera (4166), el Pla d'Urgell (3644) i l'Urgell (3377).


Comentaris

envia el comentari