Catalunya Diari

La UGT exigeix al govern que aturi qualsevol retallada en els plans d’inserció laboral per a persones amb discapacitat

La UGT exigeix al govern que aturi qualsevol retallada en els plans d’inserció laboral per a persones amb discapacitat| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha fet la cloenda de la jornada advertint que si s’apliquen aquestes retallades es perdran uns llocs de treball que no es recuperaran mai més. En aquest sentit, Àlvarez ha qualificat de ‘molt greu’ que es vulguin aplicar rebaixes en ajudes i subvencions als centres especials de treball i també als formadors de persones amb algun tipus de discapacitat. "Persones, entitats i organitzacions han lluitat durant molts anys per aconseguir avui aquests llocs de treball, per la qual cosa des de la UGT avui i demà continuarem lluitant per evitar que finalment s’apliqui aquesta retallada", ha indicat Àlvarez.
 
Durant la jornada, els joves de Down Lleida i Aspid Lleida, així com empresaris que han participat han deixat clar que la feina que fan avui en dia les persones amb algun tipus de discapacitat no és una ‘qüestió solidària’, ja que, després de passar per un període d’aprenentatge, a càrrec d’un formador, aprenen una tasca i són útils a les empreses. Els joves han fet una crida als polítics a lluitar per mantenir aquestes subvencions ja que, per a ells, els ha significat molt més que tenir una feina.
 
A l’acte també hi ha participat Glòria Canals, presidenta de l’Associació Catalana de Treball en Suport (ACTAS), que ha alertat que 4.000 persones a tot Catalunya podrien quedar-se sense feina o no arribar-hi mai si finalment el govern executa aquesta mesura.


Comentaris

envia el comentari