Catalunya Diari

La UGT-Terres de Lleida denúncia a Adif per l'excés de calor a l'estació de Renfe de Lleida

La UGT-Terres de Lleida denúncia a Adif per l'excés de calor a l'estació de Renfe de Lleida| Redacció - Fotografia: ACN

 

El sindicat UGT-Terres de Lleida ha denunciat aquest dimecres a Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) davant Inspecció de Treball per l'excés de calor que suporta el personal a l'interior de l'estació de Renfe de la ciutat.

UGT-Terres de Lleida ha portat com a prova davant la Inspecció de Treball un quadre de les temperatures de l’interior de l’Estació de Renfe de Lleida del passat dia 6 de juliol. En els termòstats es pot comprovar com a les 06.22 hores els graus centígrads eren de 29,5, moment a partir del qual les temperatures comencen a enfilar-se fins els 36,4ºC a les 20.00 hores. No obstant, la situació no és nova, ja que fa temps que es repeteix i, també, com és lògic, afecta als clients del servei de trens d'aquest equipament. 
 
Per aquest motiu, la UGT-Terres de Lleida ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia contra ADIF, tenint en compte que, segons el RD 486/1997 (pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut als llocs de treball) en el seu Annex III diu que la temperatura dels locals en els quals es portin a terme treballs propis d’oficines o similars serà d’entre els 17 i els 27ºC. Així mateix, segons es pot veure en la normativa, la temperatura dels locals on es portin a terme treballs lleugers oscil·larà entre els 14 i els 25ºC. 
 
Tenint en compte que el personal que pateix aquest excés de calor es troba situat en els dos vestíbuls de l’Estació de Lleida, fent tasques similars a les d’una oficina durant diverses jornades, la UGT exigeix a la Inspecció de Treball que actuï urgentment per determinar si és legal que els treballadors i treballadores d’ADIF portin a terme la seva activitat en aquestes condicions termohigromètriques. En aquests vestíbuls s’hi troba la seguretat de l’estació, el control de ‘check-in’, el personal d’AVE, Atendo...
 
Actualment hi ha afectats per aquesta situació 10 treballadors en torn de matí i 11 en torn de tarda.


Comentaris

envia el comentari