Catalunya Diari

La UGT-Terres de Lleida denuncia a la Paeria per l’excés de calor a l’interior de l’OMAC

La UGT-Terres de Lleida denuncia a la Paeria per l’excés de calor a l’interior de l’OMAC| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

El sindicat UGT-Terres de Lleida ha denunciat a la Paeria davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social per l’excés de calor que pateixen els treballadors i treballadores de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), perquè actuï urgentment per determinar si és legal que aquestes persones portin a terme la seva activitats en aquestes condicions de disfunció tèrmica.

Segons s’ha pogut comprovar, a les 10.00 hores, la temperatura dins la instal·lació és de 29ºC, moment en el qual les temperatures comencem a pujar, arribant fins als 31ºC a les 14.00 hores.
 
Actualment, hi ha afectats per aquesta situació onze treballadors i treballadores en torn de matí. Tots ells pateixen aquest excés de calor de dilluns a divendres.
 
Segons el 486/1997, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut als llocs de treball, en el seu Annex III hi figura que la temperatura dels locals on es portin a terme treballs propis d’oficines o similars serà d’entre els 17 i els 27 ºC. Així mateix, aquesta normativa detalla també que la temperatura dels locals on es portin a terme treballs lleugers oscil·larà entre els 14 i els 25 graus centígrads.
 
No és la primera vegada que es dóna aquesta situació, ja que fa un mes que el personal pateix aquestes condicions.


Comentaris

envia el comentari