Catalunya Diari

La Universitat de Lleida aconsegueix impartir Veterinària

La Universitat de Lleida aconsegueix impartir Veterinà ria| EP - Fotografia: Universitat de Lleida

El ple del Consell Interuniversitari de Catalunya ha aprovat aquest dijous que la Universitat de Lleida (UdL) pugui impartir la titulació de Veterinària a partir del pròxim curs, una aspiració històrica de la universitat i de la societat de Lleida per l'enorme pes de la ramaderia en la seva economia.

La UdL impartirà com una doble titulació Veterinària i Ciència i Producció Animal, segons han avançat fonts de la Universitat.

Fa uns mesos la Diputació de Lleida ja va mostrar la seva voluntat d'oferir a la Universitat de Lleida els espais que la institució té a Torrelameu per fer possible un hospital veterinari.

A la petició per part de la Universitat de Lleida del grau de Veterinària s'ha oposat en reiterades ocasions la Universitat Autònoma, que l'imparteix, i els col·legis de veterinaris catalans.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), institució que agrupa els col·legis oficials de veterinaris de les quatre províncies catalanes i que compten amb gairebé 4.000 veterinaris col·legiats, va qüestionar al juliol en un comunicat l'aspiració de la UdL de comptar amb una Facultat de Veterinària i plantejar estudis postuniversitaris especialitzats en ramaderia. El Consell va afirmar llavors que recolzava els acords presos pel Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida que, reunit en assemblea extraordinària, es va posicionar per unanimitat a favor d'implantar estudis especialitzats postuniversitaris a Lleida.


Comentaris

envia el comentari